04 feb 2015 06:00

02 maj 2015 15:23

Med en smak av Italien

RESTAURANG: Italienskt i varje detalj

På Mamma Mia hänger tavlor från Venedig och röda viner står på rad. Restaurangen på Hertig Johans Gata har satsat allt på ett kort; Italien.

Ett stenkast från Hertig Johans torg ligger krogen Mamma Mia. Restaurangen som öppnade för några år sedan har ett genomgående tema som genomsyrar allt från meny till inredning.

– Vi är en av få i Skaraborg som kör genomgående italienskt. Tanken är att leverera en upplevelse. Kött och fisk som vi serverar kommer härifrån men viner, olja och råvaror importeras från Italien, berättar, Fuli Iseni, ägare och Marco Taikumer, restaurangansvarig.

Bred meny

Det italienska köket är mycket förknippat med pasta och pizza, men enligt Marco är det bara en liten del av utbudet.

– I norra delen av landet är det mycket fisk och i södra en hel del grytor. Vi försöker blanda lite. Maten är rustik, det skall vara tydliga smaker som känns igen, förklarar han.

Verklighetsflykt

Restaurangens strävan är att ge en smak av det sydeuropeiska landet, ett besök skall kännas som en tillfällig verklighetsflykt.

– Jag jobbar stenhårt med servicen för att ge folk en riktig upplevelse med både mat och dryck. Besökarna skall känna att de är i ett annat land när de kommer hit, vi försöker göra alla gäster nöjda, säger Marco och Fuli.

Framtidssatsning

Responsen från kunderna har varit god. Förhoppningen är att finnas kvar i många år framöver.

– Vi skall fortsätta. Belåtna kunder kommer tillbaks, menar de tillsammans.

Även om de själva saknar rötter från landet så rår det ingen tvekan om vilket kök de brinner för.

– Även om jag inte har det i blodet så finns Italien i mig, hävdar Fuli.

Ett stenkast från Hertig Johans torg ligger krogen Mamma Mia. Restaurangen som öppnade för några år sedan har ett genomgående tema som genomsyrar allt från meny till inredning.

– Vi är en av få i Skaraborg som kör genomgående italienskt. Tanken är att leverera en upplevelse. Kött och fisk som vi serverar kommer härifrån men viner, olja och råvaror importeras från Italien, berättar, Fuli Iseni, ägare och Marco Taikumer, restaurangansvarig.

Bred meny

Det italienska köket är mycket förknippat med pasta och pizza, men enligt Marco är det bara en liten del av utbudet.

– I norra delen av landet är det mycket fisk och i södra en hel del grytor. Vi försöker blanda lite. Maten är rustik, det skall vara tydliga smaker som känns igen, förklarar han.

Verklighetsflykt

Restaurangens strävan är att ge en smak av det sydeuropeiska landet, ett besök skall kännas som en tillfällig verklighetsflykt.

– Jag jobbar stenhårt med servicen för att ge folk en riktig upplevelse med både mat och dryck. Besökarna skall känna att de är i ett annat land när de kommer hit, vi försöker göra alla gäster nöjda, säger Marco och Fuli.

Framtidssatsning

Responsen från kunderna har varit god. Förhoppningen är att finnas kvar i många år framöver.

– Vi skall fortsätta. Belåtna kunder kommer tillbaks, menar de tillsammans.

Även om de själva saknar rötter från landet så rår det ingen tvekan om vilket kök de brinner för.

– Även om jag inte har det i blodet så finns Italien i mig, hävdar Fuli.

  • Frans Nilsson