04 feb 2015 16:52

04 feb 2015 19:51

Stickade alster från väst

Havet - så heter Sticknätverket i västs senaste utställning med stickade alster från hela Västergötland. Från och med torsdag visas den på Slöjdens hus i Helensparken.

Rätstickning, slätstickning eller pärlstickning kombinerat med ståltråd. När Sticknätverket i väst ställer ut är teknikerna många och innovativa. Under sammanlagt ett år har medlemmarna i nätverket, som sträcker sig över hela Västra Götaland, stickat efter ett visst tema, nämligen havets färger och former. Nu kan allmänheten ta del av verken i slöjdens hus.

– Jag tycker utställningen är fin och vi har med många roliga och uppfinningsrika saker. För den som är intresserad av stickning finns det mycket intressant att se, säger Katinka Bergwik som är medlem i sticknätverket.

Genomarbetat

Utställningen innehåller en rad olika egendesignade och egentillverkade föremål. Bland annat kan man se en stickad sjöstjärna, en spetssjal som förnimmer om havsskum och ett par vantar med pärlor som associeras med gnistrande havsis.

– Medlemmarna har lagt ner massor av tid på sina verk och de blir engagerade när de får ett bestämt tema att arbeta utefter, säger Katinka.

Under torsdagen invigs utställningen och samtidigt ges det möjlighet för de som är intresserade att delta i ett stickcafé.

Inspiration

– Tillsammans inspirerar vi varandra, det blir en annan sak än att sitta på internet och försöka lära sig, säger Katinka.

Utställningen kan ses i Skövde till och med tisdagen den 26 februari. Efter det ska utställningen vidare och visas på ytterligare ett tiotal platser i Västra Götaland.

Rätstickning, slätstickning eller pärlstickning kombinerat med ståltråd. När Sticknätverket i väst ställer ut är teknikerna många och innovativa. Under sammanlagt ett år har medlemmarna i nätverket, som sträcker sig över hela Västra Götaland, stickat efter ett visst tema, nämligen havets färger och former. Nu kan allmänheten ta del av verken i slöjdens hus.

– Jag tycker utställningen är fin och vi har med många roliga och uppfinningsrika saker. För den som är intresserad av stickning finns det mycket intressant att se, säger Katinka Bergwik som är medlem i sticknätverket.

Genomarbetat

Utställningen innehåller en rad olika egendesignade och egentillverkade föremål. Bland annat kan man se en stickad sjöstjärna, en spetssjal som förnimmer om havsskum och ett par vantar med pärlor som associeras med gnistrande havsis.

– Medlemmarna har lagt ner massor av tid på sina verk och de blir engagerade när de får ett bestämt tema att arbeta utefter, säger Katinka.

Under torsdagen invigs utställningen och samtidigt ges det möjlighet för de som är intresserade att delta i ett stickcafé.

Inspiration

– Tillsammans inspirerar vi varandra, det blir en annan sak än att sitta på internet och försöka lära sig, säger Katinka.

Utställningen kan ses i Skövde till och med tisdagen den 26 februari. Efter det ska utställningen vidare och visas på ytterligare ett tiotal platser i Västra Götaland.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.