07 feb 2015 17:30

07 feb 2015 17:32

Rövarpack och rumpnissar i toppform på teatern

Rumpnissarna möttes med applåder och busvisslingar när Musikteatern hade premiär i Stadsteatern idag.

Innan föreställningen hälsade rövare med hästar väkomna på kulturhustorget Jonglörer med eldsfacklor satte feststämning på Astrid Lindgrens välkända verk.

I Mattisborgen snickrade SkallePer på sin kista och rövarna tog mer än nånsin. Rumpnissarna i skogen visste knappt vad som är bak och fram medan vildvittrorna knappt kunde bärga sig innan de fick se blod. Det mesta var sig likt i Mattisskogen.

Men det är också dit som Ronja och Birks flyr eftersom inget av rövarpacken står ut med deras vänskap. Deras öde flätas mer och mer samman. Först räddar Ronja Birk upp ur helvetesgapet. Han får återgälda detta med att dra henne ur Rumpnissarnas kula i skogen när hon fastnat där. Och när snön ligger djup hittar de ändå ett sätt att träffas, i rasmassorna i den underjordiska gången genom Mattisborgen.

Skövde musikteater gör en trogen uppsättning av Ronjafilmen. Några välkända karaktärer från sällskapets revyer ger krydda och lokal prägel på familjeföreställningen. De kan också stoltsera med en helt nyskriven låt av Peter Åhs, ”Ronja mi” som sjungs av Birk i föreställningen. Texten är skriven, fritt efter Astrid Lindgrens bok.

Salongen var i det närmaste fullsatt. Publiken kunde själva komma utklädda till rövare för att få chansen att vinna två biljetter till musikteaterns nästa musikal.

Irma Lundberg gjorde rollen som Ronja och Ludvig Thorsell som Birk. Niclas Johansson iklädde sig rövarhövdingen Mattis. Agnete Kighlstedt-Åhs tolkar Lovis medan Kjell Persson var ärkefienden Borka med Yvonne Persson vid hans sida som Undis.

Musikalen framförs åtta gånger. Sista chansen att se föreställningen är 22 februari.

Innan föreställningen hälsade rövare med hästar väkomna på kulturhustorget Jonglörer med eldsfacklor satte feststämning på Astrid Lindgrens välkända verk.

I Mattisborgen snickrade SkallePer på sin kista och rövarna tog mer än nånsin. Rumpnissarna i skogen visste knappt vad som är bak och fram medan vildvittrorna knappt kunde bärga sig innan de fick se blod. Det mesta var sig likt i Mattisskogen.

Men det är också dit som Ronja och Birks flyr eftersom inget av rövarpacken står ut med deras vänskap. Deras öde flätas mer och mer samman. Först räddar Ronja Birk upp ur helvetesgapet. Han får återgälda detta med att dra henne ur Rumpnissarnas kula i skogen när hon fastnat där. Och när snön ligger djup hittar de ändå ett sätt att träffas, i rasmassorna i den underjordiska gången genom Mattisborgen.

Skövde musikteater gör en trogen uppsättning av Ronjafilmen. Några välkända karaktärer från sällskapets revyer ger krydda och lokal prägel på familjeföreställningen. De kan också stoltsera med en helt nyskriven låt av Peter Åhs, ”Ronja mi” som sjungs av Birk i föreställningen. Texten är skriven, fritt efter Astrid Lindgrens bok.

Salongen var i det närmaste fullsatt. Publiken kunde själva komma utklädda till rövare för att få chansen att vinna två biljetter till musikteaterns nästa musikal.

Irma Lundberg gjorde rollen som Ronja och Ludvig Thorsell som Birk. Niclas Johansson iklädde sig rövarhövdingen Mattis. Agnete Kighlstedt-Åhs tolkar Lovis medan Kjell Persson var ärkefienden Borka med Yvonne Persson vid hans sida som Undis.

Musikalen framförs åtta gånger. Sista chansen att se föreställningen är 22 februari.