09 feb 2015 16:24

09 feb 2015 16:24

Finska barnfilmer visas i Skövde

Fjolårets satsning på finsk film i Skövde var mycket uppskattat blad besökarna. En psykologisk thriller, en komedi och en dokumentär kommer tillsammans med nyheten i form av två barnfilmer att visas på Odeon under våren.

Sedan 2012 är Skövde ett så kallat finskt förvaltningsområde. Detta innebär att kommunen har i syfte att arrangera ett kulturutbud som i första hand riktar sig till en finsktalande publik.

Sex stycken finska filmer visades under fjolåret på Biograf Odeon, och snart drar vårens filmprogram i gång. En nyhet för året är att det i år även kommer att visas två barnfilmer.

– Vi vill stödja barnfilmer speciellt då barn behöver rätt att kunna ta till sig det finska spårket i Sverige i dag, säger Anoo Niskanen Naing, samordnare för finskt förvaltningsområde i Skövde kommun.

Filmer för alla

– I samtliga finska filmer som visas på Biograf Odeon i Skövde är dialogen översatt till fördel för att även de som inte behärskar det finska språket ska kunna se dem. Det tycker vi är fantastiskt, säger Anders Ericsson som är kultursekreterare på Skövde Kulturhus.

Sedan 2012 är Skövde ett så kallat finskt förvaltningsområde. Detta innebär att kommunen har i syfte att arrangera ett kulturutbud som i första hand riktar sig till en finsktalande publik.

Sex stycken finska filmer visades under fjolåret på Biograf Odeon, och snart drar vårens filmprogram i gång. En nyhet för året är att det i år även kommer att visas två barnfilmer.

– Vi vill stödja barnfilmer speciellt då barn behöver rätt att kunna ta till sig det finska spårket i Sverige i dag, säger Anoo Niskanen Naing, samordnare för finskt förvaltningsområde i Skövde kommun.

Filmer för alla

– I samtliga finska filmer som visas på Biograf Odeon i Skövde är dialogen översatt till fördel för att även de som inte behärskar det finska språket ska kunna se dem. Det tycker vi är fantastiskt, säger Anders Ericsson som är kultursekreterare på Skövde Kulturhus.