09 feb 2015 14:47

09 feb 2015 14:47

Kvinna dömd för hot mot vittne

En Skövdekvinna som efter en rättegång ringde och hotade ett vittne har dömts till dagsböter för övergrepp i rättssak.

Den 44-åriga kvinnan åtalades i november misstänkt för två fall av övergrepp i rättssak. Båda fallen hade sitt ursprung i en tingsrättsdom från förra våren då kvinnan dömdes för olaga hot mot en kvinna.

Missnöjd med den fällande domen ringde kvinnan först till en domare vid tingsrätten i Skövde och uttalade dödshot mot kvinnan hon dömts för att ha hotat. Därefter ringde hon och hotade en kvinna som framträtt som vittne under rättegången.

Under rättegången för en vecka sedan hände något så ovanligt som att tingsdomaren fick ta plats i vittnesbåset och berätta om det hotfulla telefonsamtalet från Skövdekvinnan.

Skaraborgs tingsrätt har nu dömt kvinnan för ett fall av övergrepp i rättssak, i fallet med vittnet. På den andra åtalspunkten, gällande målsäganden, frias kvinnan. Det motiverar rätten med att den hotade kvinnan inte fick reda på att hon hade blivit hotad förrän polisen hörde av sig för att hålla förhör med henne.

Straffet för Skövdekvinnan blir 100 dagsböter.

Den 44-åriga kvinnan åtalades i november misstänkt för två fall av övergrepp i rättssak. Båda fallen hade sitt ursprung i en tingsrättsdom från förra våren då kvinnan dömdes för olaga hot mot en kvinna.

Missnöjd med den fällande domen ringde kvinnan först till en domare vid tingsrätten i Skövde och uttalade dödshot mot kvinnan hon dömts för att ha hotat. Därefter ringde hon och hotade en kvinna som framträtt som vittne under rättegången.

Under rättegången för en vecka sedan hände något så ovanligt som att tingsdomaren fick ta plats i vittnesbåset och berätta om det hotfulla telefonsamtalet från Skövdekvinnan.

Skaraborgs tingsrätt har nu dömt kvinnan för ett fall av övergrepp i rättssak, i fallet med vittnet. På den andra åtalspunkten, gällande målsäganden, frias kvinnan. Det motiverar rätten med att den hotade kvinnan inte fick reda på att hon hade blivit hotad förrän polisen hörde av sig för att hålla förhör med henne.

Straffet för Skövdekvinnan blir 100 dagsböter.