10 feb 2015 06:00

10 feb 2015 06:00

Tar fram ny utbildningspolitik

Ulrika Carlsson leder arbetet med att ta fram ny utbildningspolitik för Centerpartiet.

– Det ska bli vansinnigt roligt att få grotta i detta under några månader, säger hon till SLA.

Centerpartiet tar fram sin nya politik inför stämman i september. Ett antal arbetsgrupper har bildats och de har alla fått varsitt område att ansvara för. Ett handlar om utbildning och den gruppen leds av riksdagsledamoten Ulrika Carlsson från Skövde.

– Utbildning inklusive forskning, så det är från förskola till högskola och forskning. Vi är sex personer i gruppen, men sedan är också tanken att vi knyter resurspersoner till oss.

Hur känns det att leda gruppen?

– Det ska bli vansinnigt roligt att få grotta i detta under några månader och vrida ur vad det är man behöver göra. Jag hade förmånen för några år sedan att göra en, vad jag kallar, skolresa runt om i Sverige och lyfta fram goda exempel och sprida kunskap om dem. Då tog vi också fram ett program för stämman. Det här blir ett snäpp till, om jag uttrycker mig lite så, som vi i den här gruppen tar fram rejäl rapport på. Åtta-tio sidor och ett antal punkter som är viktiga för att stärka kvaliteten, säger Ulrika Carlsson.

En viktigt punkt för Ulrika Carlsson är att jobba på ett effektivt sätt utifrån forskning om både hjärna och lärande. Rapporten ska vara klar den 15 maj.

Centerpartiet tar fram sin nya politik inför stämman i september. Ett antal arbetsgrupper har bildats och de har alla fått varsitt område att ansvara för. Ett handlar om utbildning och den gruppen leds av riksdagsledamoten Ulrika Carlsson från Skövde.

– Utbildning inklusive forskning, så det är från förskola till högskola och forskning. Vi är sex personer i gruppen, men sedan är också tanken att vi knyter resurspersoner till oss.

Hur känns det att leda gruppen?

– Det ska bli vansinnigt roligt att få grotta i detta under några månader och vrida ur vad det är man behöver göra. Jag hade förmånen för några år sedan att göra en, vad jag kallar, skolresa runt om i Sverige och lyfta fram goda exempel och sprida kunskap om dem. Då tog vi också fram ett program för stämman. Det här blir ett snäpp till, om jag uttrycker mig lite så, som vi i den här gruppen tar fram rejäl rapport på. Åtta-tio sidor och ett antal punkter som är viktiga för att stärka kvaliteten, säger Ulrika Carlsson.

En viktigt punkt för Ulrika Carlsson är att jobba på ett effektivt sätt utifrån forskning om både hjärna och lärande. Rapporten ska vara klar den 15 maj.