13 feb 2015 21:36

14 feb 2015 10:39

Foto: Petra Lundgren

Jill lockade och rockade storpublik

Jills publik- och kritikerrosade krogshow lockade en storpublik till Arena Skövde under fredagskvällen. Det var så gott som fullsatt.

– Jag ska visa alla sidor av mig, sade Jill Johnson som även tog hjälp av speglar för detta.

Efter att ha spelat på Hamburger Börs och Rondo är Jill Johnson nu på turné med sin krogshow Jill. Det är första gången som Jill Johnson sätter upp en helt egen show. Den spänner mellan allt från countryballader till svettiga rockrökare. Men hon är inte ensam på scenen, med sig har hon flera dansare och en orkester.

Under turnén gästar hon ett 40-tal spelställen, premiären var i Alingsås den sjätte februari och enligt Jills hemsida blir Cirkus i Stockholm sista anhalten den 19 april. Under fredagskvällen var turen kommen till Arena Skövde. I publiken satt cirka 2400 personer och det var så gott som slutsålt enligt arrangören.

Efter en rockig inledning med Jill på gitarr och dansare med lampor förklarade hon sitt upplägg för showen.

– Det blir 15 låtar som jag kommer göra så bra jag någonsin kan, jag ska dansa så gott jag kan och ha minst åtta klädbyten. Lars Wallin har designat och kjolen kommer bli kortare för varje byte, sade Jill med glimten i ögat.

Helylle rakt igenom

Hon berättade också att hon är helylle rakt igenom och att hon känner sig naken utan sin gitarr.

– Med gitarr blir jag sexig, tuff och kan ta för mig, sade hon och rev av ännu en låt.

I publiken satt både de som sett Jill innan och de som gick första gången. Karl-Axel Johansson och Birgit Johansson hade sett henne en gång innan.

– Jag har alltid tyckt om country och tycker att hon har bra musik, berättade Karl-Axel före showen.

”Ska bli roligt”

För Annica Sääf Andersson, Skövde, Ingvar Karlsson och Karin Kronberg, Kungslena, var det däremot premiär.

– Jag såg tv-serien och tycker att Jill är bra. Jag har inte lyssnat på henne så mycket förut, sade Ingvar.

– Nej, det här är första gången. Det ska bli roligt, sade Annica.

Efter att ha spelat på Hamburger Börs och Rondo är Jill Johnson nu på turné med sin krogshow Jill. Det är första gången som Jill Johnson sätter upp en helt egen show. Den spänner mellan allt från countryballader till svettiga rockrökare. Men hon är inte ensam på scenen, med sig har hon flera dansare och en orkester.

Under turnén gästar hon ett 40-tal spelställen, premiären var i Alingsås den sjätte februari och enligt Jills hemsida blir Cirkus i Stockholm sista anhalten den 19 april. Under fredagskvällen var turen kommen till Arena Skövde. I publiken satt cirka 2400 personer och det var så gott som slutsålt enligt arrangören.

Efter en rockig inledning med Jill på gitarr och dansare med lampor förklarade hon sitt upplägg för showen.

– Det blir 15 låtar som jag kommer göra så bra jag någonsin kan, jag ska dansa så gott jag kan och ha minst åtta klädbyten. Lars Wallin har designat och kjolen kommer bli kortare för varje byte, sade Jill med glimten i ögat.

Helylle rakt igenom

Hon berättade också att hon är helylle rakt igenom och att hon känner sig naken utan sin gitarr.

– Med gitarr blir jag sexig, tuff och kan ta för mig, sade hon och rev av ännu en låt.

I publiken satt både de som sett Jill innan och de som gick första gången. Karl-Axel Johansson och Birgit Johansson hade sett henne en gång innan.

– Jag har alltid tyckt om country och tycker att hon har bra musik, berättade Karl-Axel före showen.

”Ska bli roligt”

För Annica Sääf Andersson, Skövde, Ingvar Karlsson och Karin Kronberg, Kungslena, var det däremot premiär.

– Jag såg tv-serien och tycker att Jill är bra. Jag har inte lyssnat på henne så mycket förut, sade Ingvar.

– Nej, det här är första gången. Det ska bli roligt, sade Annica.