13 feb 2015 19:00

13 feb 2015 19:00

Knarkdömd överklagar - vill slippa fängelse

Den 22-årige Skövdebo som dömts för att ha sålt narkotika till ungdomar har överklagat till hovrätten för att slippa fängelse.

22-åringen dömdes i januari i år till ett års fängelse för narkotikabrott och dopningsbrott. Han dömdes för en omfattande försäljning av narkotika till ungdomar i Skövde, två av dem bara 15, 16 år gamla.

Sålt cannabis

Skaraborgs tingsrätt menade i sin dom att det var helt uppenbart att 22-åringens konversationer via Facebook och sms, med ungdomar hörda som vittnen under rättegången, handlade om försäljning av bland annat cannabis.

Rätten ansåg också att med hänsyn till det höga straffvärdet och att mannen har återfallit i liknande brottslighet var någon annan påföljd än fängelse inte aktuell. En tidigare utdömd skyddstillsyn undanröjdes och gemensamt straff för de gamla och de nya brotten bestämdes till ett års fängelse.

Nu har 22-åringen överklagat domen till Göta hovrätt. Inte för att bli frikänd, utan för att dömas till en icke frihetsberövande påföljd.

22-åringen dömdes i januari i år till ett års fängelse för narkotikabrott och dopningsbrott. Han dömdes för en omfattande försäljning av narkotika till ungdomar i Skövde, två av dem bara 15, 16 år gamla.

Sålt cannabis

Skaraborgs tingsrätt menade i sin dom att det var helt uppenbart att 22-åringens konversationer via Facebook och sms, med ungdomar hörda som vittnen under rättegången, handlade om försäljning av bland annat cannabis.

Rätten ansåg också att med hänsyn till det höga straffvärdet och att mannen har återfallit i liknande brottslighet var någon annan påföljd än fängelse inte aktuell. En tidigare utdömd skyddstillsyn undanröjdes och gemensamt straff för de gamla och de nya brotten bestämdes till ett års fängelse.

Nu har 22-åringen överklagat domen till Göta hovrätt. Inte för att bli frikänd, utan för att dömas till en icke frihetsberövande påföljd.