14 feb 2015 15:22

14 feb 2015 15:38

Foto: Petra Lundgren

Populärt med torg-vasalopp

Barnens vasalopp på Hertig Johans torg blev ett populärt arrangemang. Det var många som ville åka så det blev kö både i spåret och till låneskidorna.

– Det gick bra och var roligt, berättar Anna Persson, en av åkarna.

Barnens vasalopp arrangerades för första gången på Hertig Johans torg under lördagen.

– Föret är glatt och snabbt, konstaterade Steinar Mogren som preparerade spåret före start.

Efter att melodin som spelas på stora Vasaloppet ljudit över torget var det dags för start. Redan från början var det gott om åkare i det ungefär 200 meter långa skidspåret. Det var så populärt att åka det blev kö efter en stund, både i spåret och till skidorna som gick att låna.

– Det här är ett sätt att marknadsföra Billingen och längdskidåkning. Om vi inte hade haft hjälp av Skövde kommun hade vi inte fått hit snön. Det har gjorts ett jättejobb under två dagar med det, säger Lotta Stigsdotter, verksamhetsledare för Billingens fritidsområde ekonomisk förening som stod som arrangör tillsammans med Skövde cityförening, IFK Skövde skidor, Next Skövde, Skövde kommun, Dina försäkringar och SLA.

Barnens vasalopp arrangerades för första gången på Hertig Johans torg under lördagen.

– Föret är glatt och snabbt, konstaterade Steinar Mogren som preparerade spåret före start.

Efter att melodin som spelas på stora Vasaloppet ljudit över torget var det dags för start. Redan från början var det gott om åkare i det ungefär 200 meter långa skidspåret. Det var så populärt att åka det blev kö efter en stund, både i spåret och till skidorna som gick att låna.

– Det här är ett sätt att marknadsföra Billingen och längdskidåkning. Om vi inte hade haft hjälp av Skövde kommun hade vi inte fått hit snön. Det har gjorts ett jättejobb under två dagar med det, säger Lotta Stigsdotter, verksamhetsledare för Billingens fritidsområde ekonomisk förening som stod som arrangör tillsammans med Skövde cityförening, IFK Skövde skidor, Next Skövde, Skövde kommun, Dina försäkringar och SLA.