16 feb 2015 20:38

16 feb 2015 20:38

Hattevig vann journalistpris

BARNCANCERFONDEN

Josephine Hattevig från Skövde, programledare för Lilla Aktuellt i SVT, vann Barncancerfondens journalistpris i kategorin etermedia. Genom hennes reportage ”Bästa vänner trots sjukdomen” i Lilla Aktuellt fick tittarna ta del av historien om Robin som tillfrisknat från leukemi, och det viktiga stödet från hans kompis Max.

Priset delades för tionde året ut till den som på bästa sätt skildrat barncancer i kategorierna tryckt media och etermedia.

Juryns motivering: Med ett varmt porträtt av två pojkars vänskap visar Lilla Aktuellt vikten av att ha stöd från sina vänner när man är sjuk och inte kan vara i skolan som vanligt. Kompisen Max är en god förebild för hur man kan vara en bra och närvarande kompis och inte rygga undan från det svåra och skrämmande. Tillsammans visar Robin och Max hur viktig vänskapen är för alla barn, i synnerhet när man är sjuk.

Josephine Hattevig från Skövde, programledare för Lilla Aktuellt i SVT, vann Barncancerfondens journalistpris i kategorin etermedia. Genom hennes reportage ”Bästa vänner trots sjukdomen” i Lilla Aktuellt fick tittarna ta del av historien om Robin som tillfrisknat från leukemi, och det viktiga stödet från hans kompis Max.

Priset delades för tionde året ut till den som på bästa sätt skildrat barncancer i kategorierna tryckt media och etermedia.

Juryns motivering: Med ett varmt porträtt av två pojkars vänskap visar Lilla Aktuellt vikten av att ha stöd från sina vänner när man är sjuk och inte kan vara i skolan som vanligt. Kompisen Max är en god förebild för hur man kan vara en bra och närvarande kompis och inte rygga undan från det svåra och skrämmande. Tillsammans visar Robin och Max hur viktig vänskapen är för alla barn, i synnerhet när man är sjuk.