16 feb 2015 14:22

16 feb 2015 15:19

Rekordbeslag av droger

Många misstänkta i narkotikahärva

UPPDATERAD. Fem Skövdebor är fortsatt häktade i den stora narkotikahärvan och ytterligare sju personer misstänks för inblandning. Polisen beskriver utredningen som omfattade, inte minst med tanke på det rekordbeslag av narkotika som gjorts i ärendet.

För några veckor sedan anhölls och häktades Skövdeborna misstänkta för grovt narkotikabrott eller för medhjälp till brott. De sex, varav fem omhäktades på måndagen, är mellan 23 och 31 år gamla. Brotten de misstänks för ska huvudsakligen ha begåtts i Skövde, men även på andra orter. Ytterligare ett antal personer har varit anhållna i ärendet, bland annat tre personer i förra veckan, misstanken mot dem kvarstår.

– Sammanlagt är det 12 personer som misstänks för inblandning, säger Per Ottosson, biträdande polisområdeschef i Skaraborg.

Polisen kan heller inte utesluta att fler personer kommer att frihetsberövas. Polisen slog till mot de nu häktade och ytterligare ett par personer efter en tids spaning och vid husrannsakningarna gjordes ett flertal beslag på olika håll i Skaraborg.

Per Ottosson har inte tidigare velat kommentera hur stor mängd narkotika som beslagtagits, men säger nu att det rör sig om rekordbeslag.

– Det handlar om rekord för polisen i Skaraborg. Jag vill inte säga den exakta mängden, men det rör sig om en ansenlig mängd narkotiska preparat.

Som SLA tidigare har avslöjat tog polisen också ett flertal vapen i beslag, men Ottosson vill fortfarande inte svara på vilken typ av vapen det rör sig om.

Polisen beskriver narkotikautredningen som mycket omfattande.

– Inte bara med tanke på gjorda beslag utan också utifrån det antal polismän som arbetar med ärendet.

För några veckor sedan anhölls och häktades Skövdeborna misstänkta för grovt narkotikabrott eller för medhjälp till brott. De sex, varav fem omhäktades på måndagen, är mellan 23 och 31 år gamla. Brotten de misstänks för ska huvudsakligen ha begåtts i Skövde, men även på andra orter. Ytterligare ett antal personer har varit anhållna i ärendet, bland annat tre personer i förra veckan, misstanken mot dem kvarstår.

– Sammanlagt är det 12 personer som misstänks för inblandning, säger Per Ottosson, biträdande polisområdeschef i Skaraborg.

Polisen kan heller inte utesluta att fler personer kommer att frihetsberövas. Polisen slog till mot de nu häktade och ytterligare ett par personer efter en tids spaning och vid husrannsakningarna gjordes ett flertal beslag på olika håll i Skaraborg.

Per Ottosson har inte tidigare velat kommentera hur stor mängd narkotika som beslagtagits, men säger nu att det rör sig om rekordbeslag.

– Det handlar om rekord för polisen i Skaraborg. Jag vill inte säga den exakta mängden, men det rör sig om en ansenlig mängd narkotiska preparat.

Som SLA tidigare har avslöjat tog polisen också ett flertal vapen i beslag, men Ottosson vill fortfarande inte svara på vilken typ av vapen det rör sig om.

Polisen beskriver narkotikautredningen som mycket omfattande.

– Inte bara med tanke på gjorda beslag utan också utifrån det antal polismän som arbetar med ärendet.