17 feb 2015 11:20

17 feb 2015 11:21

Misstänkt rånare omhäktad

Skövdepolisen har i dagsläget inget som visar att männen som misstänks för rånförsöket mot Shell i Skövde även ligger bakom rånet i Tidaholm.

– Vi får se om vi får fram något som kan knyta ihop ärendena, säger Lars Johansson.

Tre män häktades i mitten av januari misstänkta för det grova rånförsöket mot Shell på Falköpingsvägen – en man försökte då tvinga sig in i butiken när den anställde stängde och sköt också ett skott i luften med en pistol. Kort senare grep polisen tre män, två 20-åringar från Skövde och en 29-åring från Södertälje, i närheten av brottsplatsen vid en stulen bil.

29-åringen har därefter omhäktats, senast i måndags. Skövdeborna, som misstänks för medhjälp till brottet, är sedan en tid tillbaka försatta på fri fot. Åtal kommer tidigast om två veckor.

Bara ett par dagar innan rånförsöket mot Shell, skottskadades en butiksägare i Tidaholm när en man försökte råna butiken. Det finns likheter mellan de båda brotten, men Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde, säger till SLA att man i nuläget inte har något som visar att det handlar om samma gärningsmän. De tre som misstänks för Shellrånet har inte delgetts misstanke om Tidaholmsrånet.

– Vi utreder ärendena var för sig. Nu inväntar vi besked från NFC (Nationellt forensiskt centrum) gällande analyser av saker vi tagit i beslag, bland annat den kula som avlossades i Tidaholm. Sedan får vi se om det finns något som gör att vi kan knyta ihop ärendena, säger Johansson.

Tre män häktades i mitten av januari misstänkta för det grova rånförsöket mot Shell på Falköpingsvägen – en man försökte då tvinga sig in i butiken när den anställde stängde och sköt också ett skott i luften med en pistol. Kort senare grep polisen tre män, två 20-åringar från Skövde och en 29-åring från Södertälje, i närheten av brottsplatsen vid en stulen bil.

29-åringen har därefter omhäktats, senast i måndags. Skövdeborna, som misstänks för medhjälp till brottet, är sedan en tid tillbaka försatta på fri fot. Åtal kommer tidigast om två veckor.

Bara ett par dagar innan rånförsöket mot Shell, skottskadades en butiksägare i Tidaholm när en man försökte råna butiken. Det finns likheter mellan de båda brotten, men Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde, säger till SLA att man i nuläget inte har något som visar att det handlar om samma gärningsmän. De tre som misstänks för Shellrånet har inte delgetts misstanke om Tidaholmsrånet.

– Vi utreder ärendena var för sig. Nu inväntar vi besked från NFC (Nationellt forensiskt centrum) gällande analyser av saker vi tagit i beslag, bland annat den kula som avlossades i Tidaholm. Sedan får vi se om det finns något som gör att vi kan knyta ihop ärendena, säger Johansson.