23 feb 2015 19:11

23 feb 2015 19:11

Skjutningar på Knistad stör grannar

SKÖVDE

Närboende till Knistad Herrgård störs av skottlossning från anläggningen. Det framgår av en anmälan till Miljönämnden östra Skaraborg.

Anmälaren hävdar att bullernivåerna ligger över acceptabla gränsvärden. Man pekar också på att skotten nu förekommer tidigt på söndagsmorgnar. Situationen blir mer och mer ohållbar för de närboende anser anmälaren som pekar på att det finns tidigare påpekande från andra och därför vill se åtgärder från Miljönämnden.

Knistad Herrgård har egna skjutbanor och arrangerar sedan många år kurser och möjlighet att ta jägarexamen. I ett av de kursupplägg som marknadsförs på Knistads hemsida är skjutproven förlagda till 08-11 på söndag morgon.

Närboende till Knistad Herrgård störs av skottlossning från anläggningen. Det framgår av en anmälan till Miljönämnden östra Skaraborg.

Anmälaren hävdar att bullernivåerna ligger över acceptabla gränsvärden. Man pekar också på att skotten nu förekommer tidigt på söndagsmorgnar. Situationen blir mer och mer ohållbar för de närboende anser anmälaren som pekar på att det finns tidigare påpekande från andra och därför vill se åtgärder från Miljönämnden.

Knistad Herrgård har egna skjutbanor och arrangerar sedan många år kurser och möjlighet att ta jägarexamen. I ett av de kursupplägg som marknadsförs på Knistads hemsida är skjutproven förlagda till 08-11 på söndag morgon.