23 feb 2015 21:21

23 feb 2015 21:21

Svingade metallrör mot personalen

SKÖVDE

En man har vid 18.40 under måndagskvällen hotat personalen på Biltema i Skövde med ett kopparrör, enligt polisen. Mannen, vars ålder inte är klargjord, gick ut ur butiken efter att ha köpt metallröret men kom sedan tillbaka då han glömt det kvar i butiken.

Han blev då arg och krävde ersättning av personalen. När han inte fick någon ersättning började han svinga vilt med metallröret. Då slog han också sönder belysning i butiken som satt på en betongpelare.

När den misstänkte gärningsmannen sedan kommer ut på parkeringen och sätter sig i bilen har personalen följt efter. Då försöker mannen att backa på personalen, vilket rubriceras som försök till grov misshandel.

Trots allt som skedde klarade sig personalen oskadd. Polisen vill inte gå ut med signalement på mannen men är hoppningsfull om att hitta honom.

– Under förutsättningarna gick det bra. Det finns ju grader i helvetet, säger Åke Pihlblad, inre befäl vid Skövdepolisen.

Allt som allt är mannen misstänkt för försök till grov misshandel, olaga hot och skadegörelse.

En man har vid 18.40 under måndagskvällen hotat personalen på Biltema i Skövde med ett kopparrör, enligt polisen. Mannen, vars ålder inte är klargjord, gick ut ur butiken efter att ha köpt metallröret men kom sedan tillbaka då han glömt det kvar i butiken.

Han blev då arg och krävde ersättning av personalen. När han inte fick någon ersättning började han svinga vilt med metallröret. Då slog han också sönder belysning i butiken som satt på en betongpelare.

När den misstänkte gärningsmannen sedan kommer ut på parkeringen och sätter sig i bilen har personalen följt efter. Då försöker mannen att backa på personalen, vilket rubriceras som försök till grov misshandel.

Trots allt som skedde klarade sig personalen oskadd. Polisen vill inte gå ut med signalement på mannen men är hoppningsfull om att hitta honom.

– Under förutsättningarna gick det bra. Det finns ju grader i helvetet, säger Åke Pihlblad, inre befäl vid Skövdepolisen.

Allt som allt är mannen misstänkt för försök till grov misshandel, olaga hot och skadegörelse.