01 mar 2015 11:00

01 mar 2015 11:00

Sweden Game Arena storsatsar på USA-konferens

En stor delegation från Sweden Game Arena i Skövde finns på plats i San Francisco när en av världens största dataspelskonferenser, GDC, startar nästa vecka.

Från affärssidan är det totalt åtta företag representerade på den amerikanska västkusten. Dessutom finns en handfull affärscoacher från The Game Incubator på plats liksom sex lärare och forskare från Högskolan i Skövde.

– Vår monter ska vara en pulserande mötesplats, både för spontana och bokade möten, säger Magnus Ling, talesperson för Sweden Game Arena, i ett pressmeddelande inför Game Developers Conference.

GDC är en av världens största dataspelskonferenser och parallellt med konferensen arrangeras även Game Connection, GC, en arena för affärsmöten och trendspaning inom dataspelsbranschen.

Gothia Science Park och Högskolan i Skövde har under 2000-talet etablerat en position som ett nationellt ledande och internationellt konkurrenskraftigt ekosystem för dataspelsutveckling, en helhet som erbjuder allt från utbildning och forskning till stöd för start-ups och nyetablering av företag.

– Det är tionde året som företag från Skövde kraftsamlar och hämtar kontakter och affärer i San Francisco. The Game Incubators företag väcker mycket uppmärksamhet och intresse tack vara de senaste årens framgångar med både talanger och spel i absoluta världsklass. Hela branschen samlas och du måste vara där, konstaterar Per-Arne Lundberg, ansvarig för The Game Incubator.

På Högskolan i Skövde finns drygt 500 datorspelsstudenter på olika utbildningsnivåer, ett 40-tal lärare och forskare och på Gothia Science Park finns ett knappt 30-tal datorspelsföretag som sysselsätter cirka 200 utvecklare samt ett tiotal affärsutvecklare.

Totalt är drygt 700 personer verksamma inom datorspelsutveckling i området kring Högskolan i Skövde och Gothia Science Park med den gemensamma plattformen Sweden Game Arena.

Inför GDC har Sweden Games Arena även släppt en presentationsvideo som du kan se längst upp på sidan.

 

 

Från affärssidan är det totalt åtta företag representerade på den amerikanska västkusten. Dessutom finns en handfull affärscoacher från The Game Incubator på plats liksom sex lärare och forskare från Högskolan i Skövde.

– Vår monter ska vara en pulserande mötesplats, både för spontana och bokade möten, säger Magnus Ling, talesperson för Sweden Game Arena, i ett pressmeddelande inför Game Developers Conference.

GDC är en av världens största dataspelskonferenser och parallellt med konferensen arrangeras även Game Connection, GC, en arena för affärsmöten och trendspaning inom dataspelsbranschen.

Gothia Science Park och Högskolan i Skövde har under 2000-talet etablerat en position som ett nationellt ledande och internationellt konkurrenskraftigt ekosystem för dataspelsutveckling, en helhet som erbjuder allt från utbildning och forskning till stöd för start-ups och nyetablering av företag.

– Det är tionde året som företag från Skövde kraftsamlar och hämtar kontakter och affärer i San Francisco. The Game Incubators företag väcker mycket uppmärksamhet och intresse tack vara de senaste årens framgångar med både talanger och spel i absoluta världsklass. Hela branschen samlas och du måste vara där, konstaterar Per-Arne Lundberg, ansvarig för The Game Incubator.

På Högskolan i Skövde finns drygt 500 datorspelsstudenter på olika utbildningsnivåer, ett 40-tal lärare och forskare och på Gothia Science Park finns ett knappt 30-tal datorspelsföretag som sysselsätter cirka 200 utvecklare samt ett tiotal affärsutvecklare.

Totalt är drygt 700 personer verksamma inom datorspelsutveckling i området kring Högskolan i Skövde och Gothia Science Park med den gemensamma plattformen Sweden Game Arena.

Inför GDC har Sweden Games Arena även släppt en presentationsvideo som du kan se längst upp på sidan.