05 mar 2015 15:54

05 mar 2015 15:54

Högskolestudenter löser uppdrag åt företag

Hur kan lokala mejerierfå mer betalt för sin mjölk? Det är ett av sju uppdrag när 33 studenter testar sin kreativitet under ett dygn.

– Vi får ingen sömn men det är det värt, säger Anna Karlsson som läser systemvetenskap.

Under ett sträckdygn utan möjlighet till vila kommer studenterna arbeta stenhårt för att lösa de uppdrag man blivit tilldelade. Drivhusets årliga projekt är inte bara ett prov på studenternas kreativitet, utan också ett uthållighetstest.

Mat, kaffe och annat ätbart som håller energin uppe finns det massor av i lokalen på Nyeport. Men sömnbristen kan få stor påverkan på slutresultatet då presentationen ska finslipas och visas upp för juryn under tävlingens sista och mest påfrestande timmar på fredagsmorgonen.

– Då är vi nog inte så pigga så det kommer bli tufft, men också oerhört roligt. Både att träffa helt nya ansikten och lösa uppdraget tillsammans, säger Liselotte Wiklund som läser till psykolgisk coach.

Hennes grupp med Anna Karlsson (Systemvetenskap), Lisa Norman (Agrotekniker) och Linnea Östlund (Personalprogrammet) fick i uppdrag att presentera hur NCC:s ogräsbekämpningsmetod Spuma kan spridas till andra marknader och därmed öka försäljningen.

Under tävlingen får studenterna ta kontakt med företagen för att bolla sina idéer. För att sätta ytterligare press på studenterna finns även flera deadlines under dygnets gång då delar av presentation och idéer ska lämnas in skriftligt. Kreativitet belönas, men också noggrannhet.

Lagarbete

– Varje grupp har en gruppledare som genomgått en ledarskapsutbildning, så detta är också ett test på hur man arbetar tillsammans med andra och hur man kommit fram till sina respektive lösningar, säger Jonas Hedin, projektledare på Drivhuset som hjälper högskole- och universitetsstudenter att starta och driva företag.

Priset till vinnarna var under torsdagens fortfarande hemligt, men beskrivs som ett ”fint upplevelsepris”. Årets tävling genomförs i samarbete med Agroväst.

Under ett sträckdygn utan möjlighet till vila kommer studenterna arbeta stenhårt för att lösa de uppdrag man blivit tilldelade. Drivhusets årliga projekt är inte bara ett prov på studenternas kreativitet, utan också ett uthållighetstest.

Mat, kaffe och annat ätbart som håller energin uppe finns det massor av i lokalen på Nyeport. Men sömnbristen kan få stor påverkan på slutresultatet då presentationen ska finslipas och visas upp för juryn under tävlingens sista och mest påfrestande timmar på fredagsmorgonen.

– Då är vi nog inte så pigga så det kommer bli tufft, men också oerhört roligt. Både att träffa helt nya ansikten och lösa uppdraget tillsammans, säger Liselotte Wiklund som läser till psykolgisk coach.

Hennes grupp med Anna Karlsson (Systemvetenskap), Lisa Norman (Agrotekniker) och Linnea Östlund (Personalprogrammet) fick i uppdrag att presentera hur NCC:s ogräsbekämpningsmetod Spuma kan spridas till andra marknader och därmed öka försäljningen.

Under tävlingen får studenterna ta kontakt med företagen för att bolla sina idéer. För att sätta ytterligare press på studenterna finns även flera deadlines under dygnets gång då delar av presentation och idéer ska lämnas in skriftligt. Kreativitet belönas, men också noggrannhet.

Lagarbete

– Varje grupp har en gruppledare som genomgått en ledarskapsutbildning, så detta är också ett test på hur man arbetar tillsammans med andra och hur man kommit fram till sina respektive lösningar, säger Jonas Hedin, projektledare på Drivhuset som hjälper högskole- och universitetsstudenter att starta och driva företag.

Priset till vinnarna var under torsdagens fortfarande hemligt, men beskrivs som ett ”fint upplevelsepris”. Årets tävling genomförs i samarbete med Agroväst.