05 mar 2015 17:25

05 mar 2015 17:25

"Miljönärvänlig" second hand-butik

Avfall Östra Skaraborg har utsett Röda korsets secon hand-butik i Skövde till en av landets allra första ”milönärvänliga” butiker.

AÖS ordförande Martin Odenö överlämnade märkningen till butiken under torsdagseftermiddagen. Märkningen ”miljönärvänlig” är en del i en landsomfattande kampanj som syftar till att förebygga avfall och främja återanvändning av material, energi och näring för att nå ännu större miljövinster.

Second hand-kläder är ett utmärkt exempel hur avfallsmängder kan minskas genom att använda produkter längre, skriver AÖS i ett pressmeddelande.

AÖS ordförande Martin Odenö överlämnade märkningen till butiken under torsdagseftermiddagen. Märkningen ”miljönärvänlig” är en del i en landsomfattande kampanj som syftar till att förebygga avfall och främja återanvändning av material, energi och näring för att nå ännu större miljövinster.

Second hand-kläder är ett utmärkt exempel hur avfallsmängder kan minskas genom att använda produkter längre, skriver AÖS i ett pressmeddelande.