06 mar 2015 06:00

02 maj 2015 15:31

Brinner för att höja statusen på asiatisk mat

RESTAURANG: Thai House stänger för renovering

Om en månad slår Thai House igen dörrarna för att genomföra en totalrenovering av restaurangen.

– Vi kommer hålla stängt i drygt en månad och när vi öppnar igen kommer gästerna mötas av en ny matsal i modern stil, säger Jin Ying Ruan.

Restaurang Thai House på Lärkstigen på Mariesjöområdet i Skövde lockar varje dag många Skövdebor med sin asiatiska buffé.

Men under maj månad får gästerna söka sig till andra ställen då restaurangen stängs för renovering.

– Vi kommer göra om hela restaurangen med ny bar, ny inredning, en inglasad terrass och bland annat sätta in en mjukglassbuffé, säger Jin Ying Ruan som äger Thai House.

Inredningen kommer gå i modern stil med asiatisk touch.

Nya rätter

Under tiden som restaurangen håller stängt så kommer även kockarna få en uppgradering och utbilda sig för att lära sig nya rätter.

– De ska utbilda sig för att kunna göra vår buffé lite annorlunda när vi öppnar igen, bland annat kommer det bli fler vegetariska rätter, för det tycker jag är viktigt, säger Jin Ying.

Dessutom kommer det bli nya såser.

– Jag samarbetar med min läromästare som lärt mig göra såser, han arbetar inom franchisen Rose garden som har flera asiatiska restauranger i södra Sverige och de har ett centralkök där de gör såser, förklara hon.

Bra råvaror kostar

Förutom att göra sina kunder mätta och nöjda så brinner Jin Ying för att höja statusen för asiatisk mat.

– För mig är det viktigt att använda bra råvaror och så mycket svenska produkter som möjligt, exempelvis har vi färska grönsaker från Grönsakshuset och vi har övervägande svenskt kött och det måste få kosta.

Hon menar att en del kunder saknar förståelse för att även asiatisk mat kostar pengar.

– Många jämför med restauranger med klassisk svensk mat och har full förståelse för att en bra köttbit kostar pengar, men för oss, som betalar lika mycket för råvaror och har fler rätter, har de inte samma förståelse för att kvalitet kostar, det tycker vi ska vara billigare, säger hon och menar att branschen måste bli bättre på att förmedla vad de faktiskt erbjuder sina gäster.

Trots det är hon är hon glad att det går bra för restaurangen och är nöjd med att hon startade restaurangen i just Skövde.

– Vi har fantastiska gäster och stamkunder som kommer tillbaka gång på gång som vi är väldigt glada och tacksamma för, avslutar Jin Ying Ruan.

Restaurang Thai House på Lärkstigen på Mariesjöområdet i Skövde lockar varje dag många Skövdebor med sin asiatiska buffé.

Men under maj månad får gästerna söka sig till andra ställen då restaurangen stängs för renovering.

– Vi kommer göra om hela restaurangen med ny bar, ny inredning, en inglasad terrass och bland annat sätta in en mjukglassbuffé, säger Jin Ying Ruan som äger Thai House.

Inredningen kommer gå i modern stil med asiatisk touch.

Nya rätter

Under tiden som restaurangen håller stängt så kommer även kockarna få en uppgradering och utbilda sig för att lära sig nya rätter.

– De ska utbilda sig för att kunna göra vår buffé lite annorlunda när vi öppnar igen, bland annat kommer det bli fler vegetariska rätter, för det tycker jag är viktigt, säger Jin Ying.

Dessutom kommer det bli nya såser.

– Jag samarbetar med min läromästare som lärt mig göra såser, han arbetar inom franchisen Rose garden som har flera asiatiska restauranger i södra Sverige och de har ett centralkök där de gör såser, förklara hon.

Bra råvaror kostar

Förutom att göra sina kunder mätta och nöjda så brinner Jin Ying för att höja statusen för asiatisk mat.

– För mig är det viktigt att använda bra råvaror och så mycket svenska produkter som möjligt, exempelvis har vi färska grönsaker från Grönsakshuset och vi har övervägande svenskt kött och det måste få kosta.

Hon menar att en del kunder saknar förståelse för att även asiatisk mat kostar pengar.

– Många jämför med restauranger med klassisk svensk mat och har full förståelse för att en bra köttbit kostar pengar, men för oss, som betalar lika mycket för råvaror och har fler rätter, har de inte samma förståelse för att kvalitet kostar, det tycker vi ska vara billigare, säger hon och menar att branschen måste bli bättre på att förmedla vad de faktiskt erbjuder sina gäster.

Trots det är hon är hon glad att det går bra för restaurangen och är nöjd med att hon startade restaurangen i just Skövde.

– Vi har fantastiska gäster och stamkunder som kommer tillbaka gång på gång som vi är väldigt glada och tacksamma för, avslutar Jin Ying Ruan.