06 mar 2015 06:00

02 maj 2015 15:28

Han är Igelstorps yngste serietecknare

SERIER: Gör serie om polarforskarna Unnar och Gunnar

Igelstorps yngste serietecknare är med största sannlikhet Titus Arnklint som vecka efter vecka underhåller sina lärare med serien UnnarGunnar.

– Jag gjorde först en sen säl och sen ville jag ha lite människor som sälen kunde reta upp, förklarar han.

När 11-årige Titus Arnklint hörde att lärarna på hans skola, Sventorpskolan i Igelstorp, har väldigt låg lön ville han göra något för att de skulle bli lite glada.

– Jag har ett stort intresse för ubåtar, så jag bestämde att måla en teckning av en ubåt som kommit fram till Sydpolen, berättar Titus.

När den var färdig tyckte han att det såg roligt ut och då kom han på att han kunde göra en liten serie av den.

– Jag gjorde först en sen säl och sen ville jag ha lite människor som sälen kunde reta upp, förklarar han.

Busiga djur

Titus serie handlar om polarforskarna Unnar och Gunnar som med jämna mellanrum får bekymmer tack vare en busig säl.

– Sälen är lite som seriehästen Mulle i tidningen Min Häst, han håller också på och retar upp och busar med människorna som är runt omkring honom, säger Titus och tillägger att andra inspirationer är serien Helge, filmen Wall-E och boken Max the penguin.

– Boken om pingvinen Max fick jag av mamma och i den är det bara bilder på Max som gör olika saker och den tyckte jag rolig.

Namnen Unnar och Gunnar vet han dock inte riktigt var han har fått ifrån.

– Jag bara tog några namn som lät roliga förklarar han.

Skämtsamma kompisar

Förutom andra serier får han även idéer från sina kompisar.

– Mina kompisar Jesper, Johan och Melvin brukar hitta på roliga skämt och gör busiga saker som jag gör till serier ibland, säger Titus och fortsätter:

– En dag i skolan så undrade jag var Jesper var och det visade sig sen att han följt efter mig utan att jag visste om det och det gjorde jag till en serie, men då var det sälen som följt efter polarforskaren.

Trollkarl i framtiden

Men serier är inte det enda som Titus ägnar sig åt. Tillsammans med sin syster Hermonine håller han nu på och färdigställer en kortfilm till Stockholms filmfestival Junior där vinsten är att få tillbringa en dag med en professionell regissör.

– Fast det jag helst vill hålla på med är trolleri, det hoppas jag kunna jobba med i framtiden, avslutar 11-åringen.

När 11-årige Titus Arnklint hörde att lärarna på hans skola, Sventorpskolan i Igelstorp, har väldigt låg lön ville han göra något för att de skulle bli lite glada.

– Jag har ett stort intresse för ubåtar, så jag bestämde att måla en teckning av en ubåt som kommit fram till Sydpolen, berättar Titus.

När den var färdig tyckte han att det såg roligt ut och då kom han på att han kunde göra en liten serie av den.

– Jag gjorde först en sen säl och sen ville jag ha lite människor som sälen kunde reta upp, förklarar han.

Busiga djur

Titus serie handlar om polarforskarna Unnar och Gunnar som med jämna mellanrum får bekymmer tack vare en busig säl.

– Sälen är lite som seriehästen Mulle i tidningen Min Häst, han håller också på och retar upp och busar med människorna som är runt omkring honom, säger Titus och tillägger att andra inspirationer är serien Helge, filmen Wall-E och boken Max the penguin.

– Boken om pingvinen Max fick jag av mamma och i den är det bara bilder på Max som gör olika saker och den tyckte jag rolig.

Namnen Unnar och Gunnar vet han dock inte riktigt var han har fått ifrån.

– Jag bara tog några namn som lät roliga förklarar han.

Skämtsamma kompisar

Förutom andra serier får han även idéer från sina kompisar.

– Mina kompisar Jesper, Johan och Melvin brukar hitta på roliga skämt och gör busiga saker som jag gör till serier ibland, säger Titus och fortsätter:

– En dag i skolan så undrade jag var Jesper var och det visade sig sen att han följt efter mig utan att jag visste om det och det gjorde jag till en serie, men då var det sälen som följt efter polarforskaren.

Trollkarl i framtiden

Men serier är inte det enda som Titus ägnar sig åt. Tillsammans med sin syster Hermonine håller han nu på och färdigställer en kortfilm till Stockholms filmfestival Junior där vinsten är att få tillbringa en dag med en professionell regissör.

– Fast det jag helst vill hålla på med är trolleri, det hoppas jag kunna jobba med i framtiden, avslutar 11-åringen.