08 mar 2015 14:50

08 mar 2015 19:08

Kärlek, glitter och lyx på bröllopsmässan

Giftassugna par trängdes på Knistad under lördagens bröllopsmässa.
– Jag är överväldigad, säger mässarrangör Camilla Rickstrand om uppslutningen.

Tillsammans med Magdalena Lidenfors hade hon ägnat all ledig tid under fyra månader för att ordna den lokala bröllopsmässan. Och slitet gav resultat. Duon uppskattade att över 1 000 besökare till området under eftermiddagen.

– Miljön på Knistad passar väldigt bra, även om det är lite tidigt på säsongen, säger Fabian Hellgren som var brudgum på modevisningen under eftermiddagen.

– Jätteroligt, det här är ett lyft för Skövde, säger bruden Kristin Tapper.

Branschen på plats

Mässan hade ett 50-tal utställare. För den som vill planera allt i minsta detalj till sitt egna bröllop fanns bra tillfällen att både kika in kläder, smycken, smink, håruppsättningar och välja ut en lyxkryssning till smekmånaden. Flera valde att uppleva flärd redan på plats och åkte limousin mellan centrum och Knistad.

Makeup-artisten och koreografen Camilla Moberg var en av utställarna och visade smink och smycken.

– Ska man lyckas lokalt får man vara bra på flera saker. Det har gått bra. Jag har fått beställningar under dagen.

Bröllopsfotografen Olof Boqvist visade upp hur en bröllopsdag kan bli fotobok och konstaterade att önskemålen är väldigt spridda. Allt ifrån att brudparet ska stå och meka vid en bil till zombieporträtt där alla bröllopsgäster är zombies.

– Men bilder där allt är i svartvitt och en detalj är i färg, är på väg ut.

Vigsel

Under kvällen hölls ett mingel innan bröllopsmässans egna vigsel För drygt en månad sedan avgjordes en tävling på arrangörernas facebooksida där man kunde ansöka om att få vigas på bröllopsmässan. Fyra par hade skickat in motiveringar och det var Ulrika Renman och Martin Käll som drog längsta strået.

Därefter serverades en trerättersmiddag med underhållning av Vilde Hilding. Kvällen avslutades med Vilde Hilding (Öivin Tronstad och Helena Hvistendahl Philipson) som spelade live under kvällen.

Tillsammans med Magdalena Lidenfors hade hon ägnat all ledig tid under fyra månader för att ordna den lokala bröllopsmässan. Och slitet gav resultat. Duon uppskattade att över 1 000 besökare till området under eftermiddagen.

– Miljön på Knistad passar väldigt bra, även om det är lite tidigt på säsongen, säger Fabian Hellgren som var brudgum på modevisningen under eftermiddagen.

– Jätteroligt, det här är ett lyft för Skövde, säger bruden Kristin Tapper.

Branschen på plats

Mässan hade ett 50-tal utställare. För den som vill planera allt i minsta detalj till sitt egna bröllop fanns bra tillfällen att både kika in kläder, smycken, smink, håruppsättningar och välja ut en lyxkryssning till smekmånaden. Flera valde att uppleva flärd redan på plats och åkte limousin mellan centrum och Knistad.

Makeup-artisten och koreografen Camilla Moberg var en av utställarna och visade smink och smycken.

– Ska man lyckas lokalt får man vara bra på flera saker. Det har gått bra. Jag har fått beställningar under dagen.

Bröllopsfotografen Olof Boqvist visade upp hur en bröllopsdag kan bli fotobok och konstaterade att önskemålen är väldigt spridda. Allt ifrån att brudparet ska stå och meka vid en bil till zombieporträtt där alla bröllopsgäster är zombies.

– Men bilder där allt är i svartvitt och en detalj är i färg, är på väg ut.

Vigsel

Under kvällen hölls ett mingel innan bröllopsmässans egna vigsel För drygt en månad sedan avgjordes en tävling på arrangörernas facebooksida där man kunde ansöka om att få vigas på bröllopsmässan. Fyra par hade skickat in motiveringar och det var Ulrika Renman och Martin Käll som drog längsta strået.

Därefter serverades en trerättersmiddag med underhållning av Vilde Hilding. Kvällen avslutades med Vilde Hilding (Öivin Tronstad och Helena Hvistendahl Philipson) som spelade live under kvällen.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.