08 mar 2015 20:49

09 mar 2015 07:07

Stark och busig Pippi

Världen starkaste tjej, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, eller Pippi, kort och gott, drog fullt hur när det var premiär för Scenproduktions föreställning under lördags eftermiddagen.

Det var fullsatt i Stadsteatern när den unga skådespelerskan Alvina Ljung äntrade scenen och med den klassiska sången förkunnade att här kommer Pippi Långstrump. Med sig hade hon så klart sina husdjur apan herr Nilsson och Lilla gubben.

– Men Herr Nilsson får stanna inne för han har varit olydig, säger hon till apan som sitter och tittar ut genom fönstret i Villa Villekulla.

Gillades av ung publik

Sagan om hur Pippi kommer till den gula villan utan vare sig mamma eller pappa känns igen från böckerna och filmerna. Den unga publiken klappade i händerna och skrattade högt åt alla upptåg som tjejen med flätorna tar med sin omgivning på. Som exempelvis när cirkusen kommer till staden.

– Finns det några män som vågar utmana världens starkaste man, Starke Adolf, frågar cirkusdirektören.

– Det var ett fastligt tjat om män hela tiden, får inte tjejer försöka, säger hon.

Till slut får hon göra ett försök som resulterar i den starke mannens fall och sedan är äventyret med världens starkaste tjej igång.

Det var fullsatt i Stadsteatern när den unga skådespelerskan Alvina Ljung äntrade scenen och med den klassiska sången förkunnade att här kommer Pippi Långstrump. Med sig hade hon så klart sina husdjur apan herr Nilsson och Lilla gubben.

– Men Herr Nilsson får stanna inne för han har varit olydig, säger hon till apan som sitter och tittar ut genom fönstret i Villa Villekulla.

Gillades av ung publik

Sagan om hur Pippi kommer till den gula villan utan vare sig mamma eller pappa känns igen från böckerna och filmerna. Den unga publiken klappade i händerna och skrattade högt åt alla upptåg som tjejen med flätorna tar med sin omgivning på. Som exempelvis när cirkusen kommer till staden.

– Finns det några män som vågar utmana världens starkaste man, Starke Adolf, frågar cirkusdirektören.

– Det var ett fastligt tjat om män hela tiden, får inte tjejer försöka, säger hon.

Till slut får hon göra ett försök som resulterar i den starke mannens fall och sedan är äventyret med världens starkaste tjej igång.

  • Anna Leijon