09 mar 2015 11:09

09 mar 2015 11:09

Åtal för rånförsök mot Shell

Den man som i januari försökte tvinga sig in på Shell och även hotade en anställd och avlossade ett skott åtalades på måndagen misstänkt för försök till grovt rån. Två Skövdebor åtalas misstänkta för medhjälp till brottet.

Natten till den 16 januari utsattes Shell/Seven Eleven på Falköpingsvägen i Skövde för ett rånförsök. En beväpnad man hotade då en anställd som just var på väg att lämna butiken – rånaren försökte tvinga sig in och avlossade också ett skott i luften. Den anställde reagerade snabbt och tog sig tillbaka in i butiken, när dörren öppnades utlöstes larmet och den anställde slog också på röklarmet. Han kunde gömma sig i den rökfyllda lokalen och därifrån larma polisen. Rånaren flydde och rånet misslyckades.

Senare under natten greps tre män i närheten av Shell, två 20-åringar från Skövde och en 29-åring från Södertälje, vid en stulen bil. Enligt tidiga polisuppgifter hade de tre bland annat rånarluvor i bilen.

Männen häktades några dagar senare. 29-åringen misstänkt för försök till grovt rån, Skövdeborna misstänkta för medhjälp till samma brott. 29-åringen har sedan dess suttit häktad, men de två Skövdeborna har försatts på fri fot.

Männen har i polisförhör förnekat brott och har också lämnat olika versioner om varför de befann sig i närheten av Shell kort efter rånet.

På måndagen kom åtalet mot männen. Kammaråklagare Sofia Karlsson åtalar 29-åringen misstänkt för försök till grovt rån, han var den som utförde själva gärningen. De två Skövdeborna åtalas misstänkta för medhjälp till försök till grovt rån. Enligt uppgifter i åtalet har de främjat gärningen genom att gemensamt med 29-åringen åka till Skövde där rånet genomfördes, de har planerat gärningen med honom och också hjälpt honom att undkomma upptäckt och fly från brottsplatsen..

Natten till den 16 januari utsattes Shell/Seven Eleven på Falköpingsvägen i Skövde för ett rånförsök. En beväpnad man hotade då en anställd som just var på väg att lämna butiken – rånaren försökte tvinga sig in och avlossade också ett skott i luften. Den anställde reagerade snabbt och tog sig tillbaka in i butiken, när dörren öppnades utlöstes larmet och den anställde slog också på röklarmet. Han kunde gömma sig i den rökfyllda lokalen och därifrån larma polisen. Rånaren flydde och rånet misslyckades.

Senare under natten greps tre män i närheten av Shell, två 20-åringar från Skövde och en 29-åring från Södertälje, vid en stulen bil. Enligt tidiga polisuppgifter hade de tre bland annat rånarluvor i bilen.

Männen häktades några dagar senare. 29-åringen misstänkt för försök till grovt rån, Skövdeborna misstänkta för medhjälp till samma brott. 29-åringen har sedan dess suttit häktad, men de två Skövdeborna har försatts på fri fot.

Männen har i polisförhör förnekat brott och har också lämnat olika versioner om varför de befann sig i närheten av Shell kort efter rånet.

På måndagen kom åtalet mot männen. Kammaråklagare Sofia Karlsson åtalar 29-åringen misstänkt för försök till grovt rån, han var den som utförde själva gärningen. De två Skövdeborna åtalas misstänkta för medhjälp till försök till grovt rån. Enligt uppgifter i åtalet har de främjat gärningen genom att gemensamt med 29-åringen åka till Skövde där rånet genomfördes, de har planerat gärningen med honom och också hjälpt honom att undkomma upptäckt och fly från brottsplatsen..