10 mar 2015 19:32

11 mar 2015 16:51

"Ingen aning om vad som händer"

Modegrillens byggnad kommer att rivas till förmån för Regionens hus. Vad som händer med verksamheten och personalen nu är osäkert.
– Jag har inte hunnit tänka så långt ännu, säger delägaren Ann-Britt Skarström.

Ann-Britts familj tog över verksamheten efter tidigare ägaren Irene Östergård i slutet av 1990-talet.

Nu är framtiden högst osäker för det populära gatuköket efter beskedet om att Regionens hus ska uppföras på tomtmarken där Modegrillens lilla träbyggnad är placerad.

Kommunen äger marken som Ann-Britt hittills har arrenderat. Först i perioder om tre år, men nu på slutet ett halvår i taget på grund av byggplanerna för kvarteret Mode.

– På ett vis är det skönt att äntligen få ett slutgiltigt besked, men jag hade ju önskat att man skulle ha blivit informerad av kommunen istället för att tvingas läsa om det i SLA. När jag pratade med dem i slutet av februari så blev jag ombedd att höra av mig igen i maj månad. Sedan står det plötsligt i tidningen några dagar senare och mina anställda börjar ringa till mig och fråga vad det är som händer, säger hon uppgivet.

Moment 22

I väntan på beskedet om byggnation har ägarfamiljen befunnit sig i ett slags moment 22 där man varken har kunnat investera i den slitna byggnaden eller sälja verksamheten vidare till någon annan på grund av osäkerheten.

– Det har funnits flera intressenter men med så korta hyresavtal för marken så går det givetvis inte att sälja.

Vad händer nu?

– Jag har ingen aning faktiskt. Byggnaden i sig är ju inte värd särskilt mycket men själva verksamheten har förstås ett värde. Men om det går att driva grillen vidare någon annanstans eller i någon annan form, det är alldeles för tidigt att säga. Det beror ju också på vilken uppgörelse det blir med kommunen för byggnaden om den ska rivas.

Ann-Britts familj tog över verksamheten efter tidigare ägaren Irene Östergård i slutet av 1990-talet.

Nu är framtiden högst osäker för det populära gatuköket efter beskedet om att Regionens hus ska uppföras på tomtmarken där Modegrillens lilla träbyggnad är placerad.

Kommunen äger marken som Ann-Britt hittills har arrenderat. Först i perioder om tre år, men nu på slutet ett halvår i taget på grund av byggplanerna för kvarteret Mode.

– På ett vis är det skönt att äntligen få ett slutgiltigt besked, men jag hade ju önskat att man skulle ha blivit informerad av kommunen istället för att tvingas läsa om det i SLA. När jag pratade med dem i slutet av februari så blev jag ombedd att höra av mig igen i maj månad. Sedan står det plötsligt i tidningen några dagar senare och mina anställda börjar ringa till mig och fråga vad det är som händer, säger hon uppgivet.

Moment 22

I väntan på beskedet om byggnation har ägarfamiljen befunnit sig i ett slags moment 22 där man varken har kunnat investera i den slitna byggnaden eller sälja verksamheten vidare till någon annan på grund av osäkerheten.

– Det har funnits flera intressenter men med så korta hyresavtal för marken så går det givetvis inte att sälja.

Vad händer nu?

– Jag har ingen aning faktiskt. Byggnaden i sig är ju inte värd särskilt mycket men själva verksamheten har förstås ett värde. Men om det går att driva grillen vidare någon annanstans eller i någon annan form, det är alldeles för tidigt att säga. Det beror ju också på vilken uppgörelse det blir med kommunen för byggnaden om den ska rivas.