11 mar 2015 06:00

15 mar 2015 19:41

Jag ska klättra, precis som Zlatan!

Studenten är härlig men också skrämmande nära, närmare bestämt två och en halv månad bort. I höst kommer inte jag ha någon skola att gå till, inga krav, utan det är jag som bestämmer precis vad jag vill göra.

Känns skönt, skoltröttheten har aldrig tagit tag i mig så hårt som nu den sista delen av terminen. Men jag gillar skolan, tro det eller ej men det är en trygghet att alltid veta vad man ska göra och till vilket pris.

Ha vänner som är intresserad av samma saker som en själv. Lärare som ger mig uppgifter som oftast är något förståliga och som jag gör i den grad jag vill för att nå mitt betyg. Funkar arbetslivet på samma sätt? Det tvivlar jag i alla fall på. Vad krävs av mig för att få en anställning? Jag vet att jag inte är ensam när jag påstår att man oftast sitter där och vrider och vänder på orden i sitt personliga brev.

Vad vill ett företag att man ska skriva? Och vad skriver jag för att inte låta som alla andra 1000 människorna som också söker samma tjänst. Alla vill bli lyckliga och få en framgångsrik livsresa vilket också gör att man sållar bort mängder med jobbchanser. Det jag tror det handlar om är att vara öppen för allt, alla har börjat någonstans för att ta sig till toppen.

Zlatan, kungen enligt mig, började han också på botten och klättrade uppåt, idag är han miljontals förebild. Både pojkar och tjejer står på sin bakgård och kickar boll precis som Zlatan. Jag är student sökande efter arbete, jag är öppen för allt. Visst jag vet vad jag vill mest av allt men ibland krävs det att ta något som inte alls är vad du tänkt dig för att komma dit du vill.

Fotografering har alltid varit något som jag tyckt riktigt mycket om, något som jag velat utveckla och komma högre med. Idag sitter jag och är fotograf på Uppslaget här på SLA, vilket är ett väldigt stort steg jämfört när jag kämpade på hemma och fotograferade allt jag såg. Just för att kunna få min hobby till ett arbete. Idag söker jag mig vidare inte just inom fotograferingen utan nu är jag inriktad på något helt annat, men jag är inte där än och vet inte vart jag kommer hamna när det gäller utbildningar och arbetsplatser. Det är det som gör det så spännande, vi alla bör börja på botten för att nå toppen. Alla har chans att bli kung som Zlatan.

 

Citat

Studenten är härlig men också skrämmande nära

Känns skönt, skoltröttheten har aldrig tagit tag i mig så hårt som nu den sista delen av terminen. Men jag gillar skolan, tro det eller ej men det är en trygghet att alltid veta vad man ska göra och till vilket pris.

Ha vänner som är intresserad av samma saker som en själv. Lärare som ger mig uppgifter som oftast är något förståliga och som jag gör i den grad jag vill för att nå mitt betyg. Funkar arbetslivet på samma sätt? Det tvivlar jag i alla fall på. Vad krävs av mig för att få en anställning? Jag vet att jag inte är ensam när jag påstår att man oftast sitter där och vrider och vänder på orden i sitt personliga brev.

Vad vill ett företag att man ska skriva? Och vad skriver jag för att inte låta som alla andra 1000 människorna som också söker samma tjänst. Alla vill bli lyckliga och få en framgångsrik livsresa vilket också gör att man sållar bort mängder med jobbchanser. Det jag tror det handlar om är att vara öppen för allt, alla har börjat någonstans för att ta sig till toppen.

Zlatan, kungen enligt mig, började han också på botten och klättrade uppåt, idag är han miljontals förebild. Både pojkar och tjejer står på sin bakgård och kickar boll precis som Zlatan. Jag är student sökande efter arbete, jag är öppen för allt. Visst jag vet vad jag vill mest av allt men ibland krävs det att ta något som inte alls är vad du tänkt dig för att komma dit du vill.

Fotografering har alltid varit något som jag tyckt riktigt mycket om, något som jag velat utveckla och komma högre med. Idag sitter jag och är fotograf på Uppslaget här på SLA, vilket är ett väldigt stort steg jämfört när jag kämpade på hemma och fotograferade allt jag såg. Just för att kunna få min hobby till ett arbete. Idag söker jag mig vidare inte just inom fotograferingen utan nu är jag inriktad på något helt annat, men jag är inte där än och vet inte vart jag kommer hamna när det gäller utbildningar och arbetsplatser. Det är det som gör det så spännande, vi alla bör börja på botten för att nå toppen. Alla har chans att bli kung som Zlatan.

 

Citat

Studenten är härlig men också skrämmande nära

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.