12 mar 2015 18:27

12 mar 2015 18:27

Flera konstuttryck möts i Binneberg

Många fotografier, men också skulptur, pallar och möbelkonst. Det visas i den nya utställningen i Binnebergs tingshus som öppnar på lördag.

Flera olika konstuttryck kombineras i den nya utställningen i Binnebergs tingshus. En del är en minnesutställning med fotografier av Hans Doverholm.

– Jag har velat göra det här länge. Han älskade England och London och åkte gärna dit själv. Jag hittade bilderna han tagit och kopierat. Jag tycker att de är så fina, värda en utställning, säger Lene Doverholm.

Bilderna är tagna på 1960-talet och därtill visas en bråkdel av alla Skövdeprofiler som Hans Doverholm fotograferat. Även sonen Erik Doverholm fick frågan om han ville ställa ut, men han tyckte först inte att han hade något att visa upp. Fast det hade han.

– Det är allt annat än människor. Inga porträtt, säger Erik som till vardags arbetar mycket med just det.

I stället är det fotografier tagna i storstäder, men också bilder på blommor.

Lene Doverholm visar bilder från resor, några är nya och några är gamla.

– Jag åkte med Läkarbanken till Kenya och dokumenterade verksamheten. Det ar fantastiskt givande för mig och spännande att se hur det ser ut utanför turistområdena.

Hon ställer också ut skulpturer gjorda i lera. Hon har inspirerats av Nornorna från den nordiska mytologin. De som spann människors ödestrådar.

– Jag har gjort olika livsöden. Varje skulptur har en egen historia.

Lene Doverholm visar även pallar och mer möbler blir det i utställningen. De är signerade EWADE som står för Ewa Dahlquist från Tibro. Hon är möbelkonstnär och träffade Lene Doverholm när de gick på Hantverkscentrum.

– Jag har en egen utställning i bakhuvudet. Möblerna jag visar här är en del av den, en preview. Jag jobbar helst med gamla möbler. Det finns mycket kvalitetsmöbler som blir slängda. Jag tar hand om dem, lagar och fixar och ger dem ett nytt uttryck.

Utställningen i Binnebergs tingshus visas till och med den 29 mars.

Flera olika konstuttryck kombineras i den nya utställningen i Binnebergs tingshus. En del är en minnesutställning med fotografier av Hans Doverholm.

– Jag har velat göra det här länge. Han älskade England och London och åkte gärna dit själv. Jag hittade bilderna han tagit och kopierat. Jag tycker att de är så fina, värda en utställning, säger Lene Doverholm.

Bilderna är tagna på 1960-talet och därtill visas en bråkdel av alla Skövdeprofiler som Hans Doverholm fotograferat. Även sonen Erik Doverholm fick frågan om han ville ställa ut, men han tyckte först inte att han hade något att visa upp. Fast det hade han.

– Det är allt annat än människor. Inga porträtt, säger Erik som till vardags arbetar mycket med just det.

I stället är det fotografier tagna i storstäder, men också bilder på blommor.

Lene Doverholm visar bilder från resor, några är nya och några är gamla.

– Jag åkte med Läkarbanken till Kenya och dokumenterade verksamheten. Det ar fantastiskt givande för mig och spännande att se hur det ser ut utanför turistområdena.

Hon ställer också ut skulpturer gjorda i lera. Hon har inspirerats av Nornorna från den nordiska mytologin. De som spann människors ödestrådar.

– Jag har gjort olika livsöden. Varje skulptur har en egen historia.

Lene Doverholm visar även pallar och mer möbler blir det i utställningen. De är signerade EWADE som står för Ewa Dahlquist från Tibro. Hon är möbelkonstnär och träffade Lene Doverholm när de gick på Hantverkscentrum.

– Jag har en egen utställning i bakhuvudet. Möblerna jag visar här är en del av den, en preview. Jag jobbar helst med gamla möbler. Det finns mycket kvalitetsmöbler som blir slängda. Jag tar hand om dem, lagar och fixar och ger dem ett nytt uttryck.

Utställningen i Binnebergs tingshus visas till och med den 29 mars.