13 mar 2015 12:26

13 mar 2015 12:26

Advokat får 38 kronor mer efter strid

SKÖVDE

En strid om hur långt det är mellan Skövde och Jönköping har slutat med att en Skövdeadvokat får ytterligare 38 kronor i ersättning.

Advokaten hade begärt ersättning för att ha kört 19 mil tur och retur till Jönköping under ett uppdrag. Men förvaltningsrätten ansåg att sträckan är 17 mil lång.

Advokaten överklagade då till kammarrätten som nu kommit fram till att avståndet är 18 mil. Det betyder att rätten i sitt beslut delvis bifaller överklagandet vilket betyder att advokaten får ytterligare 38 kronor i ersättning för utlägg, varav åtta kronor är mervärdesskatt. ”En rimlig körsträcka mellan Skövde och Jönköping kan beräknas till 18 mil. Vad XX anfört visar inte att den resa han företagit skulle vara längre”, skriver kammarrätten.

En strid om hur långt det är mellan Skövde och Jönköping har slutat med att en Skövdeadvokat får ytterligare 38 kronor i ersättning.

Advokaten hade begärt ersättning för att ha kört 19 mil tur och retur till Jönköping under ett uppdrag. Men förvaltningsrätten ansåg att sträckan är 17 mil lång.

Advokaten överklagade då till kammarrätten som nu kommit fram till att avståndet är 18 mil. Det betyder att rätten i sitt beslut delvis bifaller överklagandet vilket betyder att advokaten får ytterligare 38 kronor i ersättning för utlägg, varav åtta kronor är mervärdesskatt. ”En rimlig körsträcka mellan Skövde och Jönköping kan beräknas till 18 mil. Vad XX anfört visar inte att den resa han företagit skulle vara längre”, skriver kammarrätten.