15 mar 2015 19:30

16 mar 2015 06:56

De vann SLA-cupen i shuffleboard

Första SLA-cupen i shuffleboard avgjordes på Laserdome actionscenter i Skultorp i lördags. Vann gjorde Johan Olsson och Niklas Höglund.

Shuffleboard har funnits på Laserdome actioncenter sedan mellandagarna vid jul och Joakim Blomquist upplever att det blir fler och fler bokningar.

– Vi försöker få ut att det är ett fantastiskt spel, därför har vi ordnat den här cupen. Man kan säga att det är som curling ungefär. Det är samma regelsystem, man får poäng på sina bästa stenar och det gäller att ha så många bästa stenar som möjligt, förklarar han.

Nya innegrejen

Tolv lag ställde upp i tävlingen och de spelade på de två banorna som är sju och en halv meter långa.

– Vi kör gruppspel där man går till elva poäng och när vi är framme vid kvartsfinalerna går man till 15 poäng, då är det utslag som gäller fram till finalen.

Vann gjorde Johan Olsson och Niklas Höglund. På andra plats kom Andreas Thool och Håkan Thool. Tredje plats tog Stefan Henriksson och Andreas Henriksson. I pris fick de presentkort på Laserdome actioncenter.

– Jag hoppas att det blir en återkommande cup. Det här är den nya innegrejen, tror vi. Framför allt för att alla kan spela, från liten till pensionär. Vi hade hört talas om shuffleboard och åkte till Göteborg för att kolla och blev helt tagna, säger Joakim Blomquist

Shuffleboard har funnits på Laserdome actioncenter sedan mellandagarna vid jul och Joakim Blomquist upplever att det blir fler och fler bokningar.

– Vi försöker få ut att det är ett fantastiskt spel, därför har vi ordnat den här cupen. Man kan säga att det är som curling ungefär. Det är samma regelsystem, man får poäng på sina bästa stenar och det gäller att ha så många bästa stenar som möjligt, förklarar han.

Nya innegrejen

Tolv lag ställde upp i tävlingen och de spelade på de två banorna som är sju och en halv meter långa.

– Vi kör gruppspel där man går till elva poäng och när vi är framme vid kvartsfinalerna går man till 15 poäng, då är det utslag som gäller fram till finalen.

Vann gjorde Johan Olsson och Niklas Höglund. På andra plats kom Andreas Thool och Håkan Thool. Tredje plats tog Stefan Henriksson och Andreas Henriksson. I pris fick de presentkort på Laserdome actioncenter.

– Jag hoppas att det blir en återkommande cup. Det här är den nya innegrejen, tror vi. Framför allt för att alla kan spela, från liten till pensionär. Vi hade hört talas om shuffleboard och åkte till Göteborg för att kolla och blev helt tagna, säger Joakim Blomquist