16 mar 2015 06:00

31 mar 2015 14:03

Uppslaget letar vårtecken

SKÖVDE: Blommor, sol och gömt i snö

Letar. Solen har återvänt och vårtecknen kan staplas på hög. Häng med när Uppslaget letar sådana tecken i Skövde.

Folk kryper fram

Efter den långa mörka vintern börjar nu ljuset att komma tillbaka. Det vårtecknet som jag tycker är roligast att se är att folk nu börjar krypa fram från sina gömmor efter några månader i ide. Även jag börjar vakna till och är nu taggad på att komma ut i naturen och känna mig nyttig. I och med att dagarna blir längre och varmare får man mer ork att hitta på saker efter skolan och på helgerna. En av dessa aktiviteter för mig är golf. Sporten passar utmärkt på våren då man bara vill komma ut lite i det fina vädret för senare i sommar är det risk att det blir för varmt. Men att försöka att komma ut och hitta på någon aktivitet i vårsolen tror jag är viktigt. Sen om det är att cykla, springa, ta långa promenader eller spela golf spelar ingen större roll.

Oscar Antonsson

Det som göms i snö, kommer fram i tö

Det finns många fina vårtecken – blommor, ljusare morgnar, starkare vindar som driver in varmare väder... Jag som hundägare har dock ett vårtecken kategori äckligare. Hundbajs. Ja, ni läste rätt. Hundbajs. Varenda vår när snön smälter avslöjar den också alla lata hundägare. Självklart har väl jag också varit precis lika lat emellanåt (förslagsvis när man vaknar klockan sex av morgonpigg valp och vandrar ut på promenad, varken sovande eller vaken), men det är just när man får det under sina nyinköpta vårskor som man inser hur fruktansvärt vidrigt det är. Så det är mitt vårtecken. Inte lata hundägare alltså, utan hundbajs.

Ida Bohman

Jag såg snödroppar

Jag skulle inte direkt påstå att jag har en fallenhet för namn på blommor och det har jag aldrig haft heller. För det mesta lägger jag inte märke till när knoppar slår ut eller när trädens löv börjar bli gröna under den sena våren. Borde det då inte vara ett ordentligt vårtecken att jag lägger märke till några lätt skymda snödroppar utanför min skola? Häromdagen såg jag till och med några snödroppar i min trädgård och då, då blev jag ordentligt fylld av våren kan jag säga!

Stina Kinnerbäck

Vår är att cykla

När snön har töat bort och gruset är bortsopat får alla gångtrafikanter se upp för nu är det osäkert på cykelbanorna! Ett tydligt tecken på att våren är på väg är när folk väljer att trampa sig fram med cykeln till skolan eller jobbet istället för att ta bilen. För vem tackar inte nej till lite frisk luft, vardagsmotion och vinden som fläktar i håret på morgonkvisten? Hur man ska tackla uppförsbacken på vägen hem i vår-blåsten är en annan femma...

Johanna Granlund

Ljud förstör min ro

Jag tar en promenad. Det är inte varmt men det är inte kallt heller. Det finns blommor och jag inser precis hur mycket jag har saknat alla dessa färger. En sorts ro faller över mig och jag känner mig som jag är en del av naturen. Salighet. Plötsligt så hör jag ett ljud, ett otrevligt ljud som förstör min ro. Jag tittar upp och ser en man med sin motorcykel. Mannen kör förbi mig, efter tio minuter kör han förbi mig igen och ytterligare tio minuter senare kör han förbi en gång till. Den här mannen kör alltså varv runt kvarteret och min ro och känslan med naturen faller isär.

Carl Reynolds

Krokusarna blommar

Titta! Blommor! Utbrast jag när jag och mina vänner vandrade ifrån matsalen till G-huset häromdagen. Vid närmare diagnostik så visade det sig vara vårkrokus i flera färger. Både vita och lila. Nu är inte jag någon vidare botaniker men enligt Wikipedia så brukar den blomma från mars till april ungefär. Ursprungligen så planterades den men har blivit förvildad på vissa ställen. Jag vet inte om Gymnasium Skövde har planterat krokus på västerhöjdskullen men där frodas de nu och växer i alla fall. Det blir en glad i själen av att se!

Lisa Andersson

Promenerar mera

Mitt vårtecken vet jag att jag inte är ensam om, nu när eftermiddagar och kvällar blir allt varmare och ljusare blir mina promenader allt längre och fler. Det kan även hända att jag lånar en liten fyrbent rackare som också njuter av att vara ute i solen och välkomna våren. Solen piggar upp en som människa, man blir som ny av lite solsken. Allt blir så mycket lättare när lite värme och ljus kommer in i vardagen det tycker i alla fall jag. Våren är här liksom värmen och ljuset, Härligt!

Ida Johansson

Folk kryper fram

Efter den långa mörka vintern börjar nu ljuset att komma tillbaka. Det vårtecknet som jag tycker är roligast att se är att folk nu börjar krypa fram från sina gömmor efter några månader i ide. Även jag börjar vakna till och är nu taggad på att komma ut i naturen och känna mig nyttig. I och med att dagarna blir längre och varmare får man mer ork att hitta på saker efter skolan och på helgerna. En av dessa aktiviteter för mig är golf. Sporten passar utmärkt på våren då man bara vill komma ut lite i det fina vädret för senare i sommar är det risk att det blir för varmt. Men att försöka att komma ut och hitta på någon aktivitet i vårsolen tror jag är viktigt. Sen om det är att cykla, springa, ta långa promenader eller spela golf spelar ingen större roll.

Oscar Antonsson

Det som göms i snö, kommer fram i tö

Det finns många fina vårtecken – blommor, ljusare morgnar, starkare vindar som driver in varmare väder... Jag som hundägare har dock ett vårtecken kategori äckligare. Hundbajs. Ja, ni läste rätt. Hundbajs. Varenda vår när snön smälter avslöjar den också alla lata hundägare. Självklart har väl jag också varit precis lika lat emellanåt (förslagsvis när man vaknar klockan sex av morgonpigg valp och vandrar ut på promenad, varken sovande eller vaken), men det är just när man får det under sina nyinköpta vårskor som man inser hur fruktansvärt vidrigt det är. Så det är mitt vårtecken. Inte lata hundägare alltså, utan hundbajs.

Ida Bohman

Jag såg snödroppar

Jag skulle inte direkt påstå att jag har en fallenhet för namn på blommor och det har jag aldrig haft heller. För det mesta lägger jag inte märke till när knoppar slår ut eller när trädens löv börjar bli gröna under den sena våren. Borde det då inte vara ett ordentligt vårtecken att jag lägger märke till några lätt skymda snödroppar utanför min skola? Häromdagen såg jag till och med några snödroppar i min trädgård och då, då blev jag ordentligt fylld av våren kan jag säga!

Stina Kinnerbäck

Vår är att cykla

När snön har töat bort och gruset är bortsopat får alla gångtrafikanter se upp för nu är det osäkert på cykelbanorna! Ett tydligt tecken på att våren är på väg är när folk väljer att trampa sig fram med cykeln till skolan eller jobbet istället för att ta bilen. För vem tackar inte nej till lite frisk luft, vardagsmotion och vinden som fläktar i håret på morgonkvisten? Hur man ska tackla uppförsbacken på vägen hem i vår-blåsten är en annan femma...

Johanna Granlund

Ljud förstör min ro

Jag tar en promenad. Det är inte varmt men det är inte kallt heller. Det finns blommor och jag inser precis hur mycket jag har saknat alla dessa färger. En sorts ro faller över mig och jag känner mig som jag är en del av naturen. Salighet. Plötsligt så hör jag ett ljud, ett otrevligt ljud som förstör min ro. Jag tittar upp och ser en man med sin motorcykel. Mannen kör förbi mig, efter tio minuter kör han förbi mig igen och ytterligare tio minuter senare kör han förbi en gång till. Den här mannen kör alltså varv runt kvarteret och min ro och känslan med naturen faller isär.

Carl Reynolds

Krokusarna blommar

Titta! Blommor! Utbrast jag när jag och mina vänner vandrade ifrån matsalen till G-huset häromdagen. Vid närmare diagnostik så visade det sig vara vårkrokus i flera färger. Både vita och lila. Nu är inte jag någon vidare botaniker men enligt Wikipedia så brukar den blomma från mars till april ungefär. Ursprungligen så planterades den men har blivit förvildad på vissa ställen. Jag vet inte om Gymnasium Skövde har planterat krokus på västerhöjdskullen men där frodas de nu och växer i alla fall. Det blir en glad i själen av att se!

Lisa Andersson

Promenerar mera

Mitt vårtecken vet jag att jag inte är ensam om, nu när eftermiddagar och kvällar blir allt varmare och ljusare blir mina promenader allt längre och fler. Det kan även hända att jag lånar en liten fyrbent rackare som också njuter av att vara ute i solen och välkomna våren. Solen piggar upp en som människa, man blir som ny av lite solsken. Allt blir så mycket lättare när lite värme och ljus kommer in i vardagen det tycker i alla fall jag. Våren är här liksom värmen och ljuset, Härligt!

Ida Johansson

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.