18 mar 2015 22:00

18 mar 2015 22:00

Neonljus det nya svarta

Gokart med kundvagnshjul, en Liftman mini-MC, eller varför inte klassiskt lyckohjul? Teknikmässan som Volvogymnasiet hade bjöd på både det ena och det andra.

Efter ungefär 15 arbetsdagar var projekten, de flesta i alla fall, färdiga och uppställda på mässan. Det var lite olika motiv och idéer bakom de olika projekten. Någon hittade på ”en kul grej”, medan andra hade tagit fram något som var redo att säljas.

Mässans ögonsten, som tillverkarna själva valde att kalla det, var den neonblåa farkosten Volvo drift cart som sladdade omkring på golvet på sina små hjul. Det skulle först bli en gokart, men blev så småningom något helt annat.

– Det är väl mer än leksak, men vi är riktigt nöjda med den, säger Anton Aradszky, en av tillverkarna.

Hett objekt

Men det finns olika vägar att gå under detta slutprojekt. En grupp jobbade direkt mot vetenskapsmuséet Balthazar. Emma Hjalmarsson, Cecilia Andersson, Elin Johansson och Moa Strålman gjorde en fontän som barnen själv kan styra genom att trycka på knappar. Det här var ett av mässans fräsigaste påhitt.

Ett annat gäng skapade ett bord som såg ut att ha ett oändligt djup. Något som verkar ha lockat köplusta.

– Sex, sju stycken har frågat om bordet går att köpa, berättar en av skaparna, Pelle Strand.

Efter ungefär 15 arbetsdagar var projekten, de flesta i alla fall, färdiga och uppställda på mässan. Det var lite olika motiv och idéer bakom de olika projekten. Någon hittade på ”en kul grej”, medan andra hade tagit fram något som var redo att säljas.

Mässans ögonsten, som tillverkarna själva valde att kalla det, var den neonblåa farkosten Volvo drift cart som sladdade omkring på golvet på sina små hjul. Det skulle först bli en gokart, men blev så småningom något helt annat.

– Det är väl mer än leksak, men vi är riktigt nöjda med den, säger Anton Aradszky, en av tillverkarna.

Hett objekt

Men det finns olika vägar att gå under detta slutprojekt. En grupp jobbade direkt mot vetenskapsmuséet Balthazar. Emma Hjalmarsson, Cecilia Andersson, Elin Johansson och Moa Strålman gjorde en fontän som barnen själv kan styra genom att trycka på knappar. Det här var ett av mässans fräsigaste påhitt.

Ett annat gäng skapade ett bord som såg ut att ha ett oändligt djup. Något som verkar ha lockat köplusta.

– Sex, sju stycken har frågat om bordet går att köpa, berättar en av skaparna, Pelle Strand.