20 mar 2015 15:55

20 mar 2015 20:26

Ambulansstopp hävs direkt

Igår rapporterade SLA om att fackförbundet Kommunals huvudskyddsombud vid Skaraborgs Sjukhus stoppade två nya ambulanser på grund av allvarlig risk för belastningsskador.

Idag kom dock direkt nya besked. Arbetsmiljöverket häver omedelbart skyddsstoppet för detvå transportambulanserna.

– Att få ett skyddsstopp på transportambulanserna var enda sätter för arbetsgivaren att få Arbetsmiljöverket att komma och göra en bedömning av fordonen. Som arbetsgivare försökte vi vid ett tidigare tillfälle att få Arbetsmiljöverkets inspektörer att komma och undersöka ambulanserna, men fick då till svar att det bara är ett huvudskyddsombud som kan göra detta. Och sedan gick ju allt också fort, och bra, säger Elisabeth Hellström, verksamhetschef för ambulanspersonalen vid Skaraborgs Sjukhus i ett pressmeddelande.

Därmed har man alltså klartecken att åter ta båda transportambulanserna i drift.

Igår rapporterade SLA om att fackförbundet Kommunals huvudskyddsombud vid Skaraborgs Sjukhus stoppade två nya ambulanser på grund av allvarlig risk för belastningsskador.

Idag kom dock direkt nya besked. Arbetsmiljöverket häver omedelbart skyddsstoppet för detvå transportambulanserna.

– Att få ett skyddsstopp på transportambulanserna var enda sätter för arbetsgivaren att få Arbetsmiljöverket att komma och göra en bedömning av fordonen. Som arbetsgivare försökte vi vid ett tidigare tillfälle att få Arbetsmiljöverkets inspektörer att komma och undersöka ambulanserna, men fick då till svar att det bara är ett huvudskyddsombud som kan göra detta. Och sedan gick ju allt också fort, och bra, säger Elisabeth Hellström, verksamhetschef för ambulanspersonalen vid Skaraborgs Sjukhus i ett pressmeddelande.

Därmed har man alltså klartecken att åter ta båda transportambulanserna i drift.