23 mar 2015 22:53

24 mar 2015 07:48

Joakim fick med sig drakarna

Skövdestudenten Joakim Sjöblom fick med sig riskkapitalisterna i Draknästet.

När TV8-programmet "Draknästet" på måndagskvällen presenterade Skövdestudenten Joakim Sjöblom sin affärsidé om internetjänsten "Mina tjänster". I stora drag handlar det om att samla och förenkla prenumerationer av olika betaltjänster på webben.

Joakim hade siktet inställt på att få riskkapitalisterna att investera 900 000 kronor för 20 procents delägarskap, men efter förhandlingar med drakarna efter en lyckad "pitch", slutade det med att tre av drakarna valde att gå in med 300 000 kronor vardera för totalt 27 procents delägarskap.

- Jag fick släppa sju procent mer än vad jag hade tänkt mig från början men är väldigt nöjd med att jag fick med mig pengarna, sade Joakim i programmet.

 

När TV8-programmet "Draknästet" på måndagskvällen presenterade Skövdestudenten Joakim Sjöblom sin affärsidé om internetjänsten "Mina tjänster". I stora drag handlar det om att samla och förenkla prenumerationer av olika betaltjänster på webben.

Joakim hade siktet inställt på att få riskkapitalisterna att investera 900 000 kronor för 20 procents delägarskap, men efter förhandlingar med drakarna efter en lyckad "pitch", slutade det med att tre av drakarna valde att gå in med 300 000 kronor vardera för totalt 27 procents delägarskap.

- Jag fick släppa sju procent mer än vad jag hade tänkt mig från början men är väldigt nöjd med att jag fick med mig pengarna, sade Joakim i programmet.

 

  • Thomas Hagström

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.