24 mar 2015 08:47

24 mar 2015 20:56

Därför blir Skövdes nya infartsskyltar försenade

Det gick så där med kommunens nya, digitala infartsskyltar. En lastbil som skulle transportera dem till Skövde välte. Nu kommer de inte på plats förrän till sommaren.

Det har grävts och gjutits, el har dragits fram – allt har varit förberett för de fem infartsskyltarna i Skövde. Tanken var att de skulle ha varit i gång nu under mars. Men så blir det inte.

Ljuspanelerna till tavlorna tillverkas i Kina och anlände till Sverige i februari. En fabrik i Malmö satte sedan ihop dem och det var när de skulle transporteras till Skövde från Malmö som olyckan var framme.

– Lastbilen välte utanför Malmö – turligt nog blev det inga personskador – och skyltarna förstördes. Nu måste vi börja om från början, nya ljuspaneler ska tillverkas i Kina och sedan tar det en månad för montering i Malmö, säger Mats Olsson, vd Next Skövde.

– Vi hoppas nu på en snabb lösning så att skyltarna kommer på plats till sommaren, men vi vet inte exakt när det kan bli.

Mats Olsson tycker att det är väldigt trist att skyltarna försenas, men konstaterar att kommunen går skadeslös ur det hela.

– Kommunen ska inte behöva betala något för detta, det är enligt försäkringsbolaget tranportörens ansvar.

Vindfång

Skyltarna som är cirka 25 kvadratmeter stora ska stå ungefär där de gamla stått, riksväg 49 vid Våmb, 49:an vid Hasslum, 26:an norr om Karstorpsrondellen, 26:an Östra leden innan Timboholmsrondellen, och en på 26:an vid Stallsiken.

Next Skövde har ansvarat för själva projektet med infartsskyltarna och kommunen står för kostnaden. Det handlar om cirka tre miljoner för själva skyltarna, sedan tillkommer kostnaden för mark- och elarbeten.

Skyltarna är efterlängtade i Skövde. ”Skövde är en modern stad och det ska kännas när man kommer på någon av de här infarterna, därför blir det perfekt med de nya skyltarna”, har Mats Olsson tidigare sagt till SLA.

– Men de är 25 kvadratmeter stora och kan därmed bli ett vindfång. Därför är gjutningen avgörande.

Det har grävts och gjutits, el har dragits fram – allt har varit förberett för de fem infartsskyltarna i Skövde. Tanken var att de skulle ha varit i gång nu under mars. Men så blir det inte.

Ljuspanelerna till tavlorna tillverkas i Kina och anlände till Sverige i februari. En fabrik i Malmö satte sedan ihop dem och det var när de skulle transporteras till Skövde från Malmö som olyckan var framme.

– Lastbilen välte utanför Malmö – turligt nog blev det inga personskador – och skyltarna förstördes. Nu måste vi börja om från början, nya ljuspaneler ska tillverkas i Kina och sedan tar det en månad för montering i Malmö, säger Mats Olsson, vd Next Skövde.

– Vi hoppas nu på en snabb lösning så att skyltarna kommer på plats till sommaren, men vi vet inte exakt när det kan bli.

Mats Olsson tycker att det är väldigt trist att skyltarna försenas, men konstaterar att kommunen går skadeslös ur det hela.

– Kommunen ska inte behöva betala något för detta, det är enligt försäkringsbolaget tranportörens ansvar.

Vindfång

Skyltarna som är cirka 25 kvadratmeter stora ska stå ungefär där de gamla stått, riksväg 49 vid Våmb, 49:an vid Hasslum, 26:an norr om Karstorpsrondellen, 26:an Östra leden innan Timboholmsrondellen, och en på 26:an vid Stallsiken.

Next Skövde har ansvarat för själva projektet med infartsskyltarna och kommunen står för kostnaden. Det handlar om cirka tre miljoner för själva skyltarna, sedan tillkommer kostnaden för mark- och elarbeten.

Skyltarna är efterlängtade i Skövde. ”Skövde är en modern stad och det ska kännas när man kommer på någon av de här infarterna, därför blir det perfekt med de nya skyltarna”, har Mats Olsson tidigare sagt till SLA.

– Men de är 25 kvadratmeter stora och kan därmed bli ett vindfång. Därför är gjutningen avgörande.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.