25 mar 2015 05:00

25 mar 2015 05:00

Kontoret ska utökas

SKÖVDE: Skattekontoret i Mariestad flyttas till Skövde

NY VERSION: Skatteverkets kontor i Skövde blir kvar. Det står klart i det nya organisationsförslaget.
I stället utökas kontoret då verksamheten i Mariestad flyttas till Skövde.

I förra veckan skrev SLA om att kontoren i Mariestad och Skövde kan påverkas när Skatteverket gör om organisationen. Farhågor fanns att de två kontoren låg i farozonen när myndigheten nu ska centralisera sin verksamhet men på tisdagen kom, åtminstone för Skövdekontoret, ett positivt besked.

Skatteverket blir kvar i Skövde och samtidigt flyttas verksamheten i Mariestad där 80 personer arbetar till just Skövdekontoret.

– Personalen i Skövde har fått information om beslutet och där andades man såklart och ser det som ett positivt besked. Det fanns en oro för att alla verksamheterna i Skaraborg skulle försvinna, säger Maria Mindhammar, regionskattechef i Västra Götaland och Halland.

Trånga lokaler

I Mariestad var beskedet föga oväntat dystrare,

– Vi tycker inte att det var väntat eller att arbetsgivarens skäl är tillräckligt starka. ST är emot all nedläggning och förhandlingen kommer att sluta i oenighet, säger Åsa Winninge, lokal representant i Mariestad för fackförbundet ST.

Men Mindhammar tror att även personalen där kunde se positivt på det.

– Det fanns som sagt en oro att båda kontoren skulle försvinna och nu får man chansen att flytta till Skövde som ligger relativt nära.

Alla berörda medarbetare i Mariestad kommer att erbjudas placering i Skövde.

Hur påverkar det verksamheten i Skövde?

– Det är absolut något som man ser som positivt. Sen hur det påverkar lokalmässigt får vi se över.

Räcker lokalerna i dagsläget för ytterligare 80 anställda?

– Nej, det kommer de inte att klara och det måste lösas. Men exakt hur det kommer att gå till är något som vi får titta på här framöver.

Exakt när en flytt blir aktuellt är inte klart. Först ska förslaget om orter förhandlas med arbetstagarorganisationerna och därefter kan beslutet fattas. Tidsplanen för flyttarna i landet tas sedan på respektive ort, men i huvudsak beräknas de ske mellan 2016 och 2018.

I förra veckan skrev SLA om att kontoren i Mariestad och Skövde kan påverkas när Skatteverket gör om organisationen. Farhågor fanns att de två kontoren låg i farozonen när myndigheten nu ska centralisera sin verksamhet men på tisdagen kom, åtminstone för Skövdekontoret, ett positivt besked.

Skatteverket blir kvar i Skövde och samtidigt flyttas verksamheten i Mariestad där 80 personer arbetar till just Skövdekontoret.

– Personalen i Skövde har fått information om beslutet och där andades man såklart och ser det som ett positivt besked. Det fanns en oro för att alla verksamheterna i Skaraborg skulle försvinna, säger Maria Mindhammar, regionskattechef i Västra Götaland och Halland.

Trånga lokaler

I Mariestad var beskedet föga oväntat dystrare,

– Vi tycker inte att det var väntat eller att arbetsgivarens skäl är tillräckligt starka. ST är emot all nedläggning och förhandlingen kommer att sluta i oenighet, säger Åsa Winninge, lokal representant i Mariestad för fackförbundet ST.

Men Mindhammar tror att även personalen där kunde se positivt på det.

– Det fanns som sagt en oro att båda kontoren skulle försvinna och nu får man chansen att flytta till Skövde som ligger relativt nära.

Alla berörda medarbetare i Mariestad kommer att erbjudas placering i Skövde.

Hur påverkar det verksamheten i Skövde?

– Det är absolut något som man ser som positivt. Sen hur det påverkar lokalmässigt får vi se över.

Räcker lokalerna i dagsläget för ytterligare 80 anställda?

– Nej, det kommer de inte att klara och det måste lösas. Men exakt hur det kommer att gå till är något som vi får titta på här framöver.

Exakt när en flytt blir aktuellt är inte klart. Först ska förslaget om orter förhandlas med arbetstagarorganisationerna och därefter kan beslutet fattas. Tidsplanen för flyttarna i landet tas sedan på respektive ort, men i huvudsak beräknas de ske mellan 2016 och 2018.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.