27 mar 2015 09:54

27 mar 2015 09:54

Besikta ny aktör i Skövde

MOTOR: Nyetablering i Aspelunds industriområde

Nu kan du besiktiga bilen hos Besikta. Skövdes nya besiktningsföretag har nyligen etablerat sig i lokaler på Aspelunds industriområde.

– Vi letade länge innan vi hittade hit, säger områdeschefen Mats Pettersson.

Efter att Svensk Bilprovnings monopol löstes upp har flera olika aktörer dykt på orter runt om i Skaraborg. Men i Skövde har ingen hittills tagit upp kampen om kunderna med Opus som driver verksamheten vidare i bilprovningens gamla lokaler. Nu blir det dock ändring på den fronten.

Nyrenoverat

Sedan en dryg månad tillbaka finns företaget Besikta i ljusa och nyrenoverade lokaler på Kåsatorpsvägen i Aspelunds industriområde. I lokalen med en gemensam in- och utfart finns två liftar som klarar personbilar upp till 2 800 kilo.

– Vi tar emot bilar, mc och lätta släpkärror men inte husvagnar. Det klarar vi inte i den här lokalen, säger Mats Pettersson, områdeschef för norra Västra Götaland hos Besikta.

Två tekniker

Kunderna har så sakteligen börjat hitta till Besikta men företaget är fortfarande i en uppstartsfas. Besikta har för avsikt att anställa två tekniker på heltid i Skövde, men för tillfället lånas personal in från andra anläggningar i närheten.

– Vi finns på ett 70-tal orter i södra och västra Sverige och växer hela tiden med nya anläggningar. Närmast Skövde är vi även i Falköping, Vara och Lidköping. I Mariestad finns redan två aktörer så där är nog behovet mättat, säger Pettersson som är förvånad att ingen annan aktör hann före.

– Med tanke på Skövdes storlek och underlaget med ganska många bilar som rullar här, så är det märkligt att inte fler försökt. Men det kan också bero på att det är väldigt tufft att hitta lokaler i den här staden. Vi letade länge innan vi hittade den här, fortsätter han.

Extratjänster

Besikta räknar med att kunna ta emot upp till 40 fordon per dag. Öppettiderna är än så länge begränsade till vardagar, men framöver planerar man att hålla öppet även sista lördagen i slutet av varje månad.

Priserna ligger på samma nivå som hos konkurrenterna. Utöver en normal kontrollbesiktning erbjuder Besikta även olika extratjänster mot pristillägg där man som kund kan få funktioner på bilen kontrollerade som normalt annars bara sker på bilverkstäder i samband med service eller reparationer.

– Vi satsar på att bygga en bra och personlig relation till våra kunder. Man ska känna sig hemma i den här lokalen och vårt fokus ligger på att hjälpa kunden hitta dolda fel och brister som på sikt kan leda till stora kostnader eller som kraftigt försämrar bilens säkerhet, säger Mats Pettersson.

Efter att Svensk Bilprovnings monopol löstes upp har flera olika aktörer dykt på orter runt om i Skaraborg. Men i Skövde har ingen hittills tagit upp kampen om kunderna med Opus som driver verksamheten vidare i bilprovningens gamla lokaler. Nu blir det dock ändring på den fronten.

Nyrenoverat

Sedan en dryg månad tillbaka finns företaget Besikta i ljusa och nyrenoverade lokaler på Kåsatorpsvägen i Aspelunds industriområde. I lokalen med en gemensam in- och utfart finns två liftar som klarar personbilar upp till 2 800 kilo.

– Vi tar emot bilar, mc och lätta släpkärror men inte husvagnar. Det klarar vi inte i den här lokalen, säger Mats Pettersson, områdeschef för norra Västra Götaland hos Besikta.

Två tekniker

Kunderna har så sakteligen börjat hitta till Besikta men företaget är fortfarande i en uppstartsfas. Besikta har för avsikt att anställa två tekniker på heltid i Skövde, men för tillfället lånas personal in från andra anläggningar i närheten.

– Vi finns på ett 70-tal orter i södra och västra Sverige och växer hela tiden med nya anläggningar. Närmast Skövde är vi även i Falköping, Vara och Lidköping. I Mariestad finns redan två aktörer så där är nog behovet mättat, säger Pettersson som är förvånad att ingen annan aktör hann före.

– Med tanke på Skövdes storlek och underlaget med ganska många bilar som rullar här, så är det märkligt att inte fler försökt. Men det kan också bero på att det är väldigt tufft att hitta lokaler i den här staden. Vi letade länge innan vi hittade den här, fortsätter han.

Extratjänster

Besikta räknar med att kunna ta emot upp till 40 fordon per dag. Öppettiderna är än så länge begränsade till vardagar, men framöver planerar man att hålla öppet även sista lördagen i slutet av varje månad.

Priserna ligger på samma nivå som hos konkurrenterna. Utöver en normal kontrollbesiktning erbjuder Besikta även olika extratjänster mot pristillägg där man som kund kan få funktioner på bilen kontrollerade som normalt annars bara sker på bilverkstäder i samband med service eller reparationer.

– Vi satsar på att bygga en bra och personlig relation till våra kunder. Man ska känna sig hemma i den här lokalen och vårt fokus ligger på att hjälpa kunden hitta dolda fel och brister som på sikt kan leda till stora kostnader eller som kraftigt försämrar bilens säkerhet, säger Mats Pettersson.