27 mar 2015 06:00

30 mar 2015 10:05

Snart jobbmässa för arbetssökande

Nu satsar Skövde kommuns arbetsmarknadsavdelning på en jobbmässa för arbetssökande ungdomar. På jobbmässan kommer bland annat sju bemanningsföretag informera samt prata med ungdomarna.

Den 8 april har arbetssökande ungdomar möjlighet att vara med på Skövde kommuns jobbmässa, vars projektledare är Sandra Jönsson. Jönsson arbetar som arbetsmarknadskonsulent på kommunens arbetsmarknadsavdelning.

– Vi kommer befinna oss på ungdomscentret Nyeport tillsammans med sju bemanningsföretag, Nyföretagarcentrum, Arbetsförmedlingen samt Skövde kommun i form av sektorn för vård och omsorg. Dessa nio arbetsgivare plus Nyföretagarcentrum kommer sedan befinna sig på mässan för att kunna prata med ungdomarna. Det kommer även vara tre föreläsningar som informerar om bemanningsföretagen, berättar Sandra.

Hon berättar även hur arbetsmarknadsavdelningen arbetat med att få mässan att utgå från ungdomar så mycket som möjligt. Mässan kommer inledas med en Skövdetrubadur, Isak Halén, som endast är 19 år men som redan slagit igenom på sociala medier med sin musik. Det kommer även finnas tredjeårselever från programmet Barn och fritid på Kavelbrogymnasiet i Skövde som agerar funktionärer.

Målet med mässan

Det finns många ungdomar som inte vet hur de ska gå till väga när de ska söka jobb. Den här mässan ska besvara ungdomarnas frågor och inspirera dem till att våga tro på sig själva och våga visa att de är duktiga. Med hjälp av mässan kommer ungdomarna ha en chans att presentera sig för arbetsgivare som många av dem inte tidigare kände till.

– I den bästa av världar får de allra flesta ungdomar som besöker mässan jobb men det finns även goda chanser att ungdomarna når ett steg längre och kommer underfund med vad de är bra på och vad de kan tillföra en arbetsplats. Dessutom kan ungdomarna få en förståelse för att tidigare erfarenheter såsom ideellt arbete och föreningsengagemang också är goda meriter, säger Sandra till Uppslaget.

Ta chansen!

Detta är en unik satsning från arbetsmarknadsavdelningen och därmed Skövde kommun. I bästa fall kan detta ge jobb åt flertalet arbetssökande ungdomar och öka självförtroendet överlag bland ungdomar.

Den 8 april har arbetssökande ungdomar möjlighet att vara med på Skövde kommuns jobbmässa, vars projektledare är Sandra Jönsson. Jönsson arbetar som arbetsmarknadskonsulent på kommunens arbetsmarknadsavdelning.

– Vi kommer befinna oss på ungdomscentret Nyeport tillsammans med sju bemanningsföretag, Nyföretagarcentrum, Arbetsförmedlingen samt Skövde kommun i form av sektorn för vård och omsorg. Dessa nio arbetsgivare plus Nyföretagarcentrum kommer sedan befinna sig på mässan för att kunna prata med ungdomarna. Det kommer även vara tre föreläsningar som informerar om bemanningsföretagen, berättar Sandra.

Hon berättar även hur arbetsmarknadsavdelningen arbetat med att få mässan att utgå från ungdomar så mycket som möjligt. Mässan kommer inledas med en Skövdetrubadur, Isak Halén, som endast är 19 år men som redan slagit igenom på sociala medier med sin musik. Det kommer även finnas tredjeårselever från programmet Barn och fritid på Kavelbrogymnasiet i Skövde som agerar funktionärer.

Målet med mässan

Det finns många ungdomar som inte vet hur de ska gå till väga när de ska söka jobb. Den här mässan ska besvara ungdomarnas frågor och inspirera dem till att våga tro på sig själva och våga visa att de är duktiga. Med hjälp av mässan kommer ungdomarna ha en chans att presentera sig för arbetsgivare som många av dem inte tidigare kände till.

– I den bästa av världar får de allra flesta ungdomar som besöker mässan jobb men det finns även goda chanser att ungdomarna når ett steg längre och kommer underfund med vad de är bra på och vad de kan tillföra en arbetsplats. Dessutom kan ungdomarna få en förståelse för att tidigare erfarenheter såsom ideellt arbete och föreningsengagemang också är goda meriter, säger Sandra till Uppslaget.

Ta chansen!

Detta är en unik satsning från arbetsmarknadsavdelningen och därmed Skövde kommun. I bästa fall kan detta ge jobb åt flertalet arbetssökande ungdomar och öka självförtroendet överlag bland ungdomar.