31 mar 2015 12:30

31 mar 2015 12:38

"Det här är för bra för att vara sant"

Hon trodde det var skräp, men det var glass som låg på vägen i Stöpen. Favoritglassen dessutom.

– Jag tänkte mest att det här är för bra för att vara sant, säger Nora Orrenius.

I måndags vid 14-tiden åkte Nora Orrenius, 18, och hennes småbröder genom Stöpen.

– När jag kom fram till korsningen trodde jag att det var en massa skräp som låg där, sedan såg jag att det var Ben & Jerry's. Då stannade jag bilen och sa till mina småbröder att plocka på sig så mycket de kunde. Jag gick också ut och tog med mig, berättar Nora.

Det blev ungefär 20 stora och tio små burkar. Nina bedömer att det fanns mellan 100 och 120 burkar där.

– Till en början tog man dem som låg närmast. När man hade plockat många av samma smak, gick man och letade efter andra smaker.

Nora och hennes bröder ensamma där till att börja med.

– Sedan kom det någon ur ett hus med kassar och det stannade fler bilar. Vi startade väl trenden att plocka på oss.

Nora Orrenius lade ut glassfyndet på Twitter och där spred det sig snabbt. Hon förmodar att det var en glassbil som inte stängt dörren ordentligt som tappat glassen. Hon berättar också att hon hade lite i bakhuvudet om det var rätt eller fel att ta den.

– Men den kunde inte bara ligga där och smälta.

I måndags vid 14-tiden åkte Nora Orrenius, 18, och hennes småbröder genom Stöpen.

– När jag kom fram till korsningen trodde jag att det var en massa skräp som låg där, sedan såg jag att det var Ben & Jerry's. Då stannade jag bilen och sa till mina småbröder att plocka på sig så mycket de kunde. Jag gick också ut och tog med mig, berättar Nora.

Det blev ungefär 20 stora och tio små burkar. Nina bedömer att det fanns mellan 100 och 120 burkar där.

– Till en början tog man dem som låg närmast. När man hade plockat många av samma smak, gick man och letade efter andra smaker.

Nora och hennes bröder ensamma där till att börja med.

– Sedan kom det någon ur ett hus med kassar och det stannade fler bilar. Vi startade väl trenden att plocka på oss.

Nora Orrenius lade ut glassfyndet på Twitter och där spred det sig snabbt. Hon förmodar att det var en glassbil som inte stängt dörren ordentligt som tappat glassen. Hon berättar också att hon hade lite i bakhuvudet om det var rätt eller fel att ta den.

– Men den kunde inte bara ligga där och smälta.