01 apr 2015 08:00

01 apr 2015 08:00

LAN-party med höjd prispott

SKÖVDE: Packa energidrycken - Rendezvous LAN är tillbaka

Rendezvous LAN växer. Dataspelsturneringen i Skövde kommer under helgen kunna kora ett vinnarlag som tar hem 33 000 kronor. Och spelet som gäller är som alltid – Counter-strike.

På fredag 16.00 slår dörrarna på Valhall upp för ytterligare ett Rendezvous LAN, dataspelsturnering som ska skilja agnarna från vetet när det kommer till spelet Counter-strike.

Mariestadsföreningen Nätet arrangerar i vanlig ordning eventet som har kommit tillbaka efter ett uppehåll.

Tredubblad prispott

Det var efter påsklovet 2010, när Counter-strike inte längre var lika populärt, man tacklade av och slutade arrangera stora LAN (flera personer som spelar i samma lokala nätverk). Men i och med att nya spelet, Counter-strike: global offensive, släpptes 2012 och sedan dess har ökat intresset igen är turneringen i Skövde tillbaka. Jullovet 2014 kom comebacken med 32 deltagande lag med fem medlemmar i varje.

Den här gången – för att göra det hela mer spännande – höjs prissumman. 33 000 kronor kan man vara med och slåss om (förra turneringen var det 10 000 kronor).

– Vi satsar rejält nu. Counter-strike börjar bli större än någonsin och det slås både spelarrekord och tittarrekord, det var en halv miljon som spelade samtidigt har statistik visat. Det är dags för oss att hänga på och då ökar vi prissumman, säger arrangören Per Häljestam.

Lockar proffs

Vilket lag som helst får delta, för 300 kronor per person, men det kommer att dyka upp professionella spelare som så klart blir favoriter.

– Vi har två proffslag anmälda hittills, men det brukar dyka upp fler vid dörren och det ryktas om proffs från Norge till exempel, berättar Häljestam.

Dessa lag blir dragplåster till tävlingen, tror han. Inte bara prispotten, för den är ändå förhållandevis låg.

– Vår turnering har alltid varit prestigefull, det handlar mer om äran än prissummorna. Och så vill de flesta som kommer testa hur bra man är mot proffsen och på så sätt kan man få ett erkännande som spelare.

Turneringen kommer ta 200-250 deltagare där alla får en plats för sin dator och förutom att själv spela kan man följa andra matcher som kommer att visas och kommenteras via en livestream. Rendezvous LAN börjar på fredag och pågår till måndag.

På fredag 16.00 slår dörrarna på Valhall upp för ytterligare ett Rendezvous LAN, dataspelsturnering som ska skilja agnarna från vetet när det kommer till spelet Counter-strike.

Mariestadsföreningen Nätet arrangerar i vanlig ordning eventet som har kommit tillbaka efter ett uppehåll.

Tredubblad prispott

Det var efter påsklovet 2010, när Counter-strike inte längre var lika populärt, man tacklade av och slutade arrangera stora LAN (flera personer som spelar i samma lokala nätverk). Men i och med att nya spelet, Counter-strike: global offensive, släpptes 2012 och sedan dess har ökat intresset igen är turneringen i Skövde tillbaka. Jullovet 2014 kom comebacken med 32 deltagande lag med fem medlemmar i varje.

Den här gången – för att göra det hela mer spännande – höjs prissumman. 33 000 kronor kan man vara med och slåss om (förra turneringen var det 10 000 kronor).

– Vi satsar rejält nu. Counter-strike börjar bli större än någonsin och det slås både spelarrekord och tittarrekord, det var en halv miljon som spelade samtidigt har statistik visat. Det är dags för oss att hänga på och då ökar vi prissumman, säger arrangören Per Häljestam.

Lockar proffs

Vilket lag som helst får delta, för 300 kronor per person, men det kommer att dyka upp professionella spelare som så klart blir favoriter.

– Vi har två proffslag anmälda hittills, men det brukar dyka upp fler vid dörren och det ryktas om proffs från Norge till exempel, berättar Häljestam.

Dessa lag blir dragplåster till tävlingen, tror han. Inte bara prispotten, för den är ändå förhållandevis låg.

– Vår turnering har alltid varit prestigefull, det handlar mer om äran än prissummorna. Och så vill de flesta som kommer testa hur bra man är mot proffsen och på så sätt kan man få ett erkännande som spelare.

Turneringen kommer ta 200-250 deltagare där alla får en plats för sin dator och förutom att själv spela kan man följa andra matcher som kommer att visas och kommenteras via en livestream. Rendezvous LAN börjar på fredag och pågår till måndag.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.