09 apr 2015 08:01

09 apr 2015 08:01

Högskolans rektor blir expert åt regeringen

Högskolan i Skövdes rektor, Sigbritt Karlsson, blir expertledamot i en nyforskningsberedning som regeringen har satt samman.

Gruppen som Sigbritt Karlsson blir expert i är en beredning som ska fungera som rådgivare i arbetet med regeringens kommande forskningsproposition.

– Beredningen ska utföra ett mycket viktigt och spännande arbete som jag verkligen hoppas kunna bidra till på bästa sätt. Vi som arbetar på de nya lärosätena har en unik kompetens när det gäller att forska nära samhället. Det är glädjande att den kunskapen tas tillvara när riksdag och regering nu ska besluta om Sveriges nya forskningspolitik, säger Sigbritt Karlsson i ett pressmeddelande.

Sigbritt Karlsson är rektor på Högskolan i Skövde sedan 2010.

Gruppen som Sigbritt Karlsson blir expert i är en beredning som ska fungera som rådgivare i arbetet med regeringens kommande forskningsproposition.

– Beredningen ska utföra ett mycket viktigt och spännande arbete som jag verkligen hoppas kunna bidra till på bästa sätt. Vi som arbetar på de nya lärosätena har en unik kompetens när det gäller att forska nära samhället. Det är glädjande att den kunskapen tas tillvara när riksdag och regering nu ska besluta om Sveriges nya forskningspolitik, säger Sigbritt Karlsson i ett pressmeddelande.

Sigbritt Karlsson är rektor på Högskolan i Skövde sedan 2010.