10 apr 2015 10:02

10 apr 2015 10:02

"Bara" 25 bilar flyttades

SKÖVDE: Fredagens gatusopning gick smidigare

”Bara” 25 bilar stod i vägen och fick flyttas när gatusopningen i centrum fortsatte på fredagsmorgonen.

– Betydligt bättre än i torsdags då 50 bilar flyttades, men ändå inte bra, säger Renita Påsse, Skövde kommun.

I torsdags var det alltså 50 bilägare som fick en överraskning i form av en räkning på 2 100 kronor – 600 kronor i parkeringsböter och 1500 för bärgning – när de kom till sin parkerade bil. De hade missat skyltarna med information om att det var förbjudet att parkera på grund av sandupptagning på gator och parkeringsplatser. De bilar som står i vägen flyttas så att vårstädningen kan genomföras som planerat.

Under torsdagen var enhetschefen Emelie Karlsson Landén, Skövde kommun, lite besviken över att så många inte hade hörsammat förbudet. ”Det är tråkigt för det försenar ju arbetet och det handlar om en ganska stor organisation. Men det är också tråkigt för dem som missat informationen och får betala böter och bärgningsavgift”.

Inför den fortsatta vårstädning under fredagen fanns det förhoppningar om att det skulle gå bättre.

– Och det har gått betydligt bättre, säger Renita Påsse, arbetsledare, Skövde kommun.

– Vi har flyttat 25 bilar i dag. Flertalet av dem stod på SLA-parkeringen, övriga var utspridda på gator och parkeringsplatser. Hoppas att det stannar vid det antalet, men det kan bli någon eller några till.

Men även om det under fredagen bara forslades bort hälften så många bilar som i torsdags, så är det ändå inte bra.

– Nej, det ställer ju till det och försenar arbetet och det är inte roligt för de som får sina bilar flyttande, men visst, vi är lite nöjdare i dag.

I torsdags var det alltså 50 bilägare som fick en överraskning i form av en räkning på 2 100 kronor – 600 kronor i parkeringsböter och 1500 för bärgning – när de kom till sin parkerade bil. De hade missat skyltarna med information om att det var förbjudet att parkera på grund av sandupptagning på gator och parkeringsplatser. De bilar som står i vägen flyttas så att vårstädningen kan genomföras som planerat.

Under torsdagen var enhetschefen Emelie Karlsson Landén, Skövde kommun, lite besviken över att så många inte hade hörsammat förbudet. ”Det är tråkigt för det försenar ju arbetet och det handlar om en ganska stor organisation. Men det är också tråkigt för dem som missat informationen och får betala böter och bärgningsavgift”.

Inför den fortsatta vårstädning under fredagen fanns det förhoppningar om att det skulle gå bättre.

– Och det har gått betydligt bättre, säger Renita Påsse, arbetsledare, Skövde kommun.

– Vi har flyttat 25 bilar i dag. Flertalet av dem stod på SLA-parkeringen, övriga var utspridda på gator och parkeringsplatser. Hoppas att det stannar vid det antalet, men det kan bli någon eller några till.

Men även om det under fredagen bara forslades bort hälften så många bilar som i torsdags, så är det ändå inte bra.

– Nej, det ställer ju till det och försenar arbetet och det är inte roligt för de som får sina bilar flyttande, men visst, vi är lite nöjdare i dag.