10 apr 2015 19:09

10 apr 2015 19:09

Kvinnans roll i islam i fokus

– Tolkningar av religiösa texter är viktiga att beakta när man analyserar vad en religion är och vad en religion gör för människor, säger Anne Sofie Roald, professor i religionsvetenskap.

På måndag föreläser hon på högskolan om kvinnans roll i islam. Anne Sofie Roald har bland annat forskat om kvinnor inom islam, om skandinaviska konvertiter till islam och om muslimska äktenskap i Sverige. Hon har själv varit praktiserande muslim och bar frivilligt slöja i 22 år.

På måndag föreläser hon på högskolan om kvinnans roll i islam. Anne Sofie Roald har bland annat forskat om kvinnor inom islam, om skandinaviska konvertiter till islam och om muslimska äktenskap i Sverige. Hon har själv varit praktiserande muslim och bar frivilligt slöja i 22 år.