13 apr 2015 20:55

13 apr 2015 20:56

Alpackor visas på Grevagården

SKÖVDE: Ulliga djur samlas i Skövde

39 alpackauppfödare från hela landet samlas nu till helgen i Skövde för att ställa ut sina djur i samband med Svenska Alpackaföreningens riksutställning.
– Ett unikt tillfälle att få se djuren, menar Ninnie Andersson och Melke Mako, som är med och arrangerar.

Varje år arrangerar Svenska Alpackaföreningen en riksutställning i Sverige. I år äger den rum på Grevagårdens Ridcenter i Skövde.

– Det ska bli jättekul. När vi har marknadsfört utställningen har vi fått mycket positiv respons. Folk är väldigt intresserade och tycker att det är spännande, säger Ninnie Andersson, som har en alpackagård tillsammans med Melke Mako i Storekullen strax utanför Skövde.

Färgklasser

Alpackorna bedöms i färgklasser, utifrån deras ull och exteriör, där bland annat djurets hållning är en betydande del. Djuren leds då runt i ring och bedöms av en domare från England. Det kommer även att ske försäljning av kläder tillverkade av alpackaull, samt garn och råull.

Omkring 500-600 besökare väntas komma till utställningen. På plats finns ungefär 150 alpackor.

Varje år arrangerar Svenska Alpackaföreningen en riksutställning i Sverige. I år äger den rum på Grevagårdens Ridcenter i Skövde.

– Det ska bli jättekul. När vi har marknadsfört utställningen har vi fått mycket positiv respons. Folk är väldigt intresserade och tycker att det är spännande, säger Ninnie Andersson, som har en alpackagård tillsammans med Melke Mako i Storekullen strax utanför Skövde.

Färgklasser

Alpackorna bedöms i färgklasser, utifrån deras ull och exteriör, där bland annat djurets hållning är en betydande del. Djuren leds då runt i ring och bedöms av en domare från England. Det kommer även att ske försäljning av kläder tillverkade av alpackaull, samt garn och råull.

Omkring 500-600 besökare väntas komma till utställningen. På plats finns ungefär 150 alpackor.