15 apr 2015 18:34

15 apr 2015 18:45

Kommunledningen till Spånvägen

Oron på Spånvägen bygger på felaktiga slutsatser. Det säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M) som nu vill möta hyresgästerna.

– Vi har full respekt för oron och vill gärna träffa hyresgästerna. De har föreslagit måndag, men då är det försvarsmaktskonferens i Skövde och nu tar vi initiativ till en träff klockan 14.00 på fredag. Det blir jag, Leif Walterum (C) och Dan Sandén (vd för Skövdebostäder), säger Jonsson.

SLA har tidigare i veckan beskrivit oron hos hyresgästerna kring förslaget om att Skövdebostäder aktivt ska arbeta för att ombilda delar av allmännyttan till bostadsrätter.

– Politiskt vill vi att Skövdebostäder erbjuder möjligheterna till ombildning, men det är något som bygger på frivillighet och ett första steg är att minst två tredjedelar av hyresgästerna säger ja, säger Jonsson.

Hon säger att det är upp till Skövdebostäder att föreslå vilka fastigheter som skulle kunna bli aktuella. I det förslag som ska upp till kommunfullmäktige nämns inget särskilt geografiskt område. En tidigare skrivning om Södra Ryd har strukits ur förslaget.

– Vi har full respekt för oron och vill gärna träffa hyresgästerna. De har föreslagit måndag, men då är det försvarsmaktskonferens i Skövde och nu tar vi initiativ till en träff klockan 14.00 på fredag. Det blir jag, Leif Walterum (C) och Dan Sandén (vd för Skövdebostäder), säger Jonsson.

SLA har tidigare i veckan beskrivit oron hos hyresgästerna kring förslaget om att Skövdebostäder aktivt ska arbeta för att ombilda delar av allmännyttan till bostadsrätter.

– Politiskt vill vi att Skövdebostäder erbjuder möjligheterna till ombildning, men det är något som bygger på frivillighet och ett första steg är att minst två tredjedelar av hyresgästerna säger ja, säger Jonsson.

Hon säger att det är upp till Skövdebostäder att föreslå vilka fastigheter som skulle kunna bli aktuella. I det förslag som ska upp till kommunfullmäktige nämns inget särskilt geografiskt område. En tidigare skrivning om Södra Ryd har strukits ur förslaget.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.