18 apr 2015 11:00

18 apr 2015 16:54

Trasig julgransfot blir förstärkt

Grävningsarbete på Hertig Johans torg

Nej, det är inget tunnelbanebygge som är igång på Hertig Johans torg i Skövde. Det stora hålet i torget är resultatet av ett förstärkningsarbete av julgransfoten.

I julas kunde Skövdes julgran på Hertig Johans torg ses luta oroväckande mycket. Skälet var en julgransfot i marken som sjöng på sista bjällerklangsversen. Därför pågår nu ett förstärkningsarbete av julgransfoten, som alltså varade något längre än till ”påska”.

– Vi kommer att gjuta under ett par dagar och lägga betong runt om. Sedan ska foten stå stadigt i ytterligare 50 år, säger Mikael Hårdberg och Milovan Ageton, som under fredagen fortsatte förstärkningsarbetet.

Arbetet beräknas pågå fram till torsdag nästa vecka.

– Sedan ska allt se ut som vanligt igen, lovar de.

I julas kunde Skövdes julgran på Hertig Johans torg ses luta oroväckande mycket. Skälet var en julgransfot i marken som sjöng på sista bjällerklangsversen. Därför pågår nu ett förstärkningsarbete av julgransfoten, som alltså varade något längre än till ”påska”.

– Vi kommer att gjuta under ett par dagar och lägga betong runt om. Sedan ska foten stå stadigt i ytterligare 50 år, säger Mikael Hårdberg och Milovan Ageton, som under fredagen fortsatte förstärkningsarbetet.

Arbetet beräknas pågå fram till torsdag nästa vecka.

– Sedan ska allt se ut som vanligt igen, lovar de.