19 apr 2015 15:13

19 apr 2015 15:14

Körmusik i kyrkan med Änglamark

O come, let us sing. Så hette lördagens konsert i S:ta Helena kyrka. Sjöng gjorde kören Änglamark.

Det var många som begett sig till S:ta Helena kyrka i centrala Skövde i lördags eftermiddag för att lyssna till körsång. De bjöds på körmusik av många olika upphovsmän. Först ut var O come, let us sing av E. Hovland och det var också titeln på eftermiddagens program. Efter välkomnade av prästen Sara Larsson och klockringning kunde sången ta vid.

Verk av många

Sjöng gjorde kören Änglamark under ledning av Ewa Hermansson och sången fyllde verkligen hela kyrkan. Kören använde sig också av olika formationer.

Det blev även verk av H. Hammarström, O. Gjeilo, A.Tegnér, L. Delibes och B.Bigaglia samt Gloria av A.Vivaldi.

Flera solister medverkade under Vivaldis verk. Enligt programmet var det Susanna Venetvaara, Susanne Litborn, Beatrice Fenelius och Jenny Lindell. Curt Lindholm spelade orgel och Sten-Inge Johansson flöjt.

Det var många som begett sig till S:ta Helena kyrka i centrala Skövde i lördags eftermiddag för att lyssna till körsång. De bjöds på körmusik av många olika upphovsmän. Först ut var O come, let us sing av E. Hovland och det var också titeln på eftermiddagens program. Efter välkomnade av prästen Sara Larsson och klockringning kunde sången ta vid.

Verk av många

Sjöng gjorde kören Änglamark under ledning av Ewa Hermansson och sången fyllde verkligen hela kyrkan. Kören använde sig också av olika formationer.

Det blev även verk av H. Hammarström, O. Gjeilo, A.Tegnér, L. Delibes och B.Bigaglia samt Gloria av A.Vivaldi.

Flera solister medverkade under Vivaldis verk. Enligt programmet var det Susanna Venetvaara, Susanne Litborn, Beatrice Fenelius och Jenny Lindell. Curt Lindholm spelade orgel och Sten-Inge Johansson flöjt.