21 apr 2015 14:48

21 apr 2015 14:48

Misstänkta för Siggesrån försatta på fri fot

De två 15-åringar som misstänkts för det väpnade rånet mot Sigges i Skövde i fredags är nu försatta på fri fot.

Sent i fredags kväll utsattes Sigges på Gustav Adolfs gata på Norrmalm för ett rån.

Hotade anställd

Två unga pojkar klev då in i butiken och hotade den ensamma butiksanställde med ett pistolliknande vapen, det visade sig senare vara ett kolsyrevapen. Rånarna tog snus och cigaretter innan de lämnade butiken och försvann.

En kort stund senare gjorde två ordningsvakter på Resecentrum i Skövde iakttagelser av en kille som utmärkte sig på olika sätt. Vid något tillfälle tog han även fram vapnet. Vakterna tyckte att det var märkligt och larmade polisen.

Förhörda och släppta

Den 15-årige pojken greps och anhölls natten till lördagen misstänkt för grovt rån och grovt vapenbrott. Han försattes på fri fot efter förhör. Den andre gärningsmannen, även han 15 år gammal, anhölls i söndags och försattes även han på fri fot efter förhör i måndags eftermiddag.

Misstankarna mot de två kvarstår.

Sent i fredags kväll utsattes Sigges på Gustav Adolfs gata på Norrmalm för ett rån.

Hotade anställd

Två unga pojkar klev då in i butiken och hotade den ensamma butiksanställde med ett pistolliknande vapen, det visade sig senare vara ett kolsyrevapen. Rånarna tog snus och cigaretter innan de lämnade butiken och försvann.

En kort stund senare gjorde två ordningsvakter på Resecentrum i Skövde iakttagelser av en kille som utmärkte sig på olika sätt. Vid något tillfälle tog han även fram vapnet. Vakterna tyckte att det var märkligt och larmade polisen.

Förhörda och släppta

Den 15-årige pojken greps och anhölls natten till lördagen misstänkt för grovt rån och grovt vapenbrott. Han försattes på fri fot efter förhör. Den andre gärningsmannen, även han 15 år gammal, anhölls i söndags och försattes även han på fri fot efter förhör i måndags eftermiddag.

Misstankarna mot de två kvarstår.