23 apr 2015 20:31

23 apr 2015 20:31

Klart med Skövdes nya ekonomichef

SKÖVDE: Kommunen har utsett ersättare

Skövde kommun värvar sin nya ekonomichef från Mariestads kommun.

Maria Vaziri tar över i augusti.

Hon har arbetat tolv år i Mariestads kommun, varav tio år med olika chefsbefattningar.

Göteborgstösen lämnade storstan för Gislaved och inledde så småningom sin karriär i Mariestad som lärare. Pedagogen blev sedan i tur och ordning: Ekonom, ekonomichef, förvaltningschef och så slutligen sektorchef.

– Jag ser tillbaka på hur vi vände många år av stora underskott till att få en stabil ekonomi och flera goda år. Jag vill också framhålla 60-miljonerspaketet, utan det hade det sett ännu tuffare ut, säger Vaziri till Mariestads-Tidningen.

Kännbart tapp

Ett kännbart tapp för Mariestad, då Vaziri i dag är sektorchef för stöd- och ledningsfunktioner, kultur och fritid samt ekonomichef.

– Det är väl ingen hemlighet att jag haft dubbla roller och att det inte varit helt optimalt. Samtidigt har det varit jättespännande att prova på och jag har fått en bred erfarenhet, säger Maria Vaziri.

Maria Vaziri får 63 000 kronor och tjänstebil i Skövde

– Pengar har aldrig varit min drivkraft, säger hon till M-T.

– Det handlar inte om pengar utan om att jag vill utvecklas. För att utvecklas tror jag man behöver byta jobb då och då. Det här ligger helt rätt i fas med mitt liv och det känns såklart spännande att få jobba i en större kommun som växer.

Hon har arbetat tolv år i Mariestads kommun, varav tio år med olika chefsbefattningar.

Göteborgstösen lämnade storstan för Gislaved och inledde så småningom sin karriär i Mariestad som lärare. Pedagogen blev sedan i tur och ordning: Ekonom, ekonomichef, förvaltningschef och så slutligen sektorchef.

– Jag ser tillbaka på hur vi vände många år av stora underskott till att få en stabil ekonomi och flera goda år. Jag vill också framhålla 60-miljonerspaketet, utan det hade det sett ännu tuffare ut, säger Vaziri till Mariestads-Tidningen.

Kännbart tapp

Ett kännbart tapp för Mariestad, då Vaziri i dag är sektorchef för stöd- och ledningsfunktioner, kultur och fritid samt ekonomichef.

– Det är väl ingen hemlighet att jag haft dubbla roller och att det inte varit helt optimalt. Samtidigt har det varit jättespännande att prova på och jag har fått en bred erfarenhet, säger Maria Vaziri.

Maria Vaziri får 63 000 kronor och tjänstebil i Skövde

– Pengar har aldrig varit min drivkraft, säger hon till M-T.

– Det handlar inte om pengar utan om att jag vill utvecklas. För att utvecklas tror jag man behöver byta jobb då och då. Det här ligger helt rätt i fas med mitt liv och det känns såklart spännande att få jobba i en större kommun som växer.