23 apr 2015 17:48

23 apr 2015 17:48

Soldater från Skövde i sökinsats

50 soldater ur Trängregementet och Skaraborgs regemente deltar under torsdagskvällen i en sökinsats i Boråstrakten.

- Vi ska stödja polisen med att leta efter en försvunnen person.  Just nu har vi 12 motorcyklar på plats som söker på grusvägar, säger kapten Mona Bäck, chef för Movconkompaniet på Trängregementet i ett pressmeddelande.

Soldaternas uppgift är att söka av de större områdena där polisen har svårt att täcka utanför det initiala sökområdet. 

- Vi är i jättestort behov av den hjälpen vi kan få. Försvarsmakten har bättre terrängframkomlighet och kan därför nå vissa områden på kortare tid, säger Anders Yhrbom, polisinsatschef i Borås i samma pressmeddelande.

Sökandet pågår från klockan 18 itills det blir mörkt och återupptas vid gryningen imorgon.

- Vi ska stödja polisen med att leta efter en försvunnen person.  Just nu har vi 12 motorcyklar på plats som söker på grusvägar, säger kapten Mona Bäck, chef för Movconkompaniet på Trängregementet i ett pressmeddelande.

Soldaternas uppgift är att söka av de större områdena där polisen har svårt att täcka utanför det initiala sökområdet. 

- Vi är i jättestort behov av den hjälpen vi kan få. Försvarsmakten har bättre terrängframkomlighet och kan därför nå vissa områden på kortare tid, säger Anders Yhrbom, polisinsatschef i Borås i samma pressmeddelande.

Sökandet pågår från klockan 18 itills det blir mörkt och återupptas vid gryningen imorgon.