27 apr 2015 20:29

27 apr 2015 20:30

Vd lämnar kommunalt bolag

Linda Höft lämnar vd-jobbet på Balthazar i Skövde efter mindre än ett år på posten.

Linda Höft, som tillträdde tjänsten som vd för det nybildade kommunala bolaget Balthazar Science Center AB så sent som förra sommaren, avslutar sitt uppdrag på egen begäran, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Hon gör sin sista dag som vd den 24 maj men kommer stå till bolagets förfogande ytterligare en tid.

– Min tid som vd har varit intressant och utvecklande. Jag anser dock att andra egenskaper och förutsättningar än mina krävs av en vd för att Balthazar Science Center ska utvecklas på bästa sätt och därför väljer jag att lämna mitt uppdrag. Jag önskar såväl bolaget som verksamheten all lycka i framtiden, säger Linda Höft.

Personalen på Balthazar informerades om vd-avhoppet under måndagen.

– Det är tråkigt att Linda väljer att lämna Balthazar men vi har förståelse för hennes beslut och vill passa på att framföra ett tack för hennes tid som vd för Balthazar Science Center AB. Bolagets styrelse kommer inom kort att se över vd-profil och därefter inleda en rekryteringsprocess, säger Leif Walterum (C), styrelseordförande för Balthazar Science Center AB.

Linda Höft, som tillträdde tjänsten som vd för det nybildade kommunala bolaget Balthazar Science Center AB så sent som förra sommaren, avslutar sitt uppdrag på egen begäran, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Hon gör sin sista dag som vd den 24 maj men kommer stå till bolagets förfogande ytterligare en tid.

– Min tid som vd har varit intressant och utvecklande. Jag anser dock att andra egenskaper och förutsättningar än mina krävs av en vd för att Balthazar Science Center ska utvecklas på bästa sätt och därför väljer jag att lämna mitt uppdrag. Jag önskar såväl bolaget som verksamheten all lycka i framtiden, säger Linda Höft.

Personalen på Balthazar informerades om vd-avhoppet under måndagen.

– Det är tråkigt att Linda väljer att lämna Balthazar men vi har förståelse för hennes beslut och vill passa på att framföra ett tack för hennes tid som vd för Balthazar Science Center AB. Bolagets styrelse kommer inom kort att se över vd-profil och därefter inleda en rekryteringsprocess, säger Leif Walterum (C), styrelseordförande för Balthazar Science Center AB.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.