28 apr 2015 20:22

28 apr 2015 20:23

Polisen söker efter vittnen

Vandaliseringen på förskolan Trollsländan

Polisen har ännu inte fått fram några konkreta uppgifter som pekar ut vilka som ligger bakom skadegörelsen på Trollsländan. Men polisen hoppas på tips från allmänheten.

I måndags morse blev den omfattande vandaliseringen på förskolan Trollsländan känd. Personalen som anlände möttes av färg över golven, pennor, kritor och pärlor låg över allt. Bord, stolar och hyllor hade rivits ner – det var så stökigt att förskolan fick hålla stängt i måndags för städning. Vem som ligger bakom den allvarliga skadegörelsen i helgen är dock oklart.

– Vi är beroende av hjälp från allmänheten och hoppas att folk hör av sig om de har sett eller hört något som kan sättas i samband med händelsen. Vi har ännu inte fått in några konkreta tips, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Förskolechefen Ann-Cathrine Järnstedt säger till SLA att förskolans personal och sedan en städgrupp fick ordning få lokalerna i måndags och förskolan kunde därför hålla öppet på tisdagen.

– Men sedan måste vi gå igenom hur mycket som förstörts och som vi måste köpa nytt.

Förskolechefen hade under tisdagen nåtts av tips om händelsen som hon skulle förmedla till polisen.

I måndags morse blev den omfattande vandaliseringen på förskolan Trollsländan känd. Personalen som anlände möttes av färg över golven, pennor, kritor och pärlor låg över allt. Bord, stolar och hyllor hade rivits ner – det var så stökigt att förskolan fick hålla stängt i måndags för städning. Vem som ligger bakom den allvarliga skadegörelsen i helgen är dock oklart.

– Vi är beroende av hjälp från allmänheten och hoppas att folk hör av sig om de har sett eller hört något som kan sättas i samband med händelsen. Vi har ännu inte fått in några konkreta tips, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Förskolechefen Ann-Cathrine Järnstedt säger till SLA att förskolans personal och sedan en städgrupp fick ordning få lokalerna i måndags och förskolan kunde därför hålla öppet på tisdagen.

– Men sedan måste vi gå igenom hur mycket som förstörts och som vi måste köpa nytt.

Förskolechefen hade under tisdagen nåtts av tips om händelsen som hon skulle förmedla till polisen.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.