29 apr 2015 12:47

29 apr 2015 13:04

Foto: Roland Svensson

Barn ligger bakom skadegörelse på förskola

Den omfattade skadegörelsen på Trollsländan har utförts av två mycket unga barn. De ska ha erkänt för skolpersonal.

– Därmed lämnar vi ärendet till socialtjänsten, vi kommer inte förhöra barnen, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen till SLA.

När personal anlände till Trollsländans förskola i Södra Ryd i måndags morse möttes de av ett kaos. Överallt i förskolan hade färg hällts ut på golvet, pennor, kritor och pärlor låg utspritt, matrester var slängda på golvet och hyllor, bord och stolar hade också vräkts ner. Det tog hela måndagen att städa rent på förskolan, mycket var dessutom förstört och fick slängas. Skadegörelsen var så allvarlig att förskolan tvingades hålla stängt på måndagen.

Misstankar besannades

Nu står det klart att det är två barn som ligger bakom skadegörelsen och vandaliseringen på förskolan. Det var också vad polisen misstänkte eftersom förövarna hed gått omkring i den uthällda färgen och fotspåren pekade på att det var just barn som varit där.

– Vi har fått uppgifter från olika håll, men vi vet nu att det är två barn som har gjort allt detta. De ska ha erkänt för skolpersonal att de har varit på förskolan, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, till SLA.

– Skadegörelsen i sig är givetvis mycket tråkig, men det är extra trist när det handlar om barn.

Har hört motiv

Varför barnen har gått in på förskolan vill Tony Johansson inte kommentera.

– Vi har hört om ett motiv, men jag vill inte säga något om det i nuläget.

Polisen har hört den skolpersonal som barnen erkänt för och förmodligen stannar polisens utredning där.

– Vi kommer inte att förhöra barnen eftersom de är under 12 år och det saknas synnerliga skäl för att vi ska prata med dem. Vi har ju fått ett erkännande och vi lämnar nu över det hela till socialtjänsten.

När personal anlände till Trollsländans förskola i Södra Ryd i måndags morse möttes de av ett kaos. Överallt i förskolan hade färg hällts ut på golvet, pennor, kritor och pärlor låg utspritt, matrester var slängda på golvet och hyllor, bord och stolar hade också vräkts ner. Det tog hela måndagen att städa rent på förskolan, mycket var dessutom förstört och fick slängas. Skadegörelsen var så allvarlig att förskolan tvingades hålla stängt på måndagen.

Misstankar besannades

Nu står det klart att det är två barn som ligger bakom skadegörelsen och vandaliseringen på förskolan. Det var också vad polisen misstänkte eftersom förövarna hed gått omkring i den uthällda färgen och fotspåren pekade på att det var just barn som varit där.

– Vi har fått uppgifter från olika håll, men vi vet nu att det är två barn som har gjort allt detta. De ska ha erkänt för skolpersonal att de har varit på förskolan, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, till SLA.

– Skadegörelsen i sig är givetvis mycket tråkig, men det är extra trist när det handlar om barn.

Har hört motiv

Varför barnen har gått in på förskolan vill Tony Johansson inte kommentera.

– Vi har hört om ett motiv, men jag vill inte säga något om det i nuläget.

Polisen har hört den skolpersonal som barnen erkänt för och förmodligen stannar polisens utredning där.

– Vi kommer inte att förhöra barnen eftersom de är under 12 år och det saknas synnerliga skäl för att vi ska prata med dem. Vi har ju fått ett erkännande och vi lämnar nu över det hela till socialtjänsten.